Erzsébet Magyarország királynéja kannabisszal gyógyította köhögését
körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Előfordulhat, hogy pont Elisabeth királyné tette végül népszerűvé a kannabiszt ebben az országban. Sissi állítólag egész élete során szkeptikus volt az orvosokkal és a vényköteles gyógyszerekkel szemben, és szimpatizált a természet adta gyógymódokkal.

Mindenesetre 1872. január 16-án kiállíttatott magának egy receptet ami kannabiszporra szólt, ami addig szokatlan volt a bécsi udvaron. És nem ez volt az utolsó alkalom.

Az 1870-es évek közepétől kezdve nyilvánvalóan komoly őrület lengte körül a kannabiszt. Legkésőbb 1875-ig az osztrák napilapok hirdetési oszlopai tele voltak minden héten “indiai kannabisz-cigaretta” hirdetésekkel, amelyek “hihetetlen hatással vannak” az asztmára vagy ép álmatlanságra.

Kendertér - 118621167 1562587150589524 2801346471717108209 o

A francia kannabisz cigarettákat Bécsben például Philipp Röder üzletember fő raktárában értékesítették, aki 1873-ban alapította társaságát, ami a következő évtizedekben nagyvállalattá nőtte ki magát, amit fia, Rudolf alakított át Röder-Raabe részvénytársasággá, majd ez 1920-tól kezdődően végül egyesült a Chemosan AG-vel. Ez volt az oka, hogy már akkoriban Philipp Rödert Ausztria “első (nagykereskedelmi) gyógyszerkereskedőjének” nevezték. A Herba Chemosan AG ma egy vezető gyógyszer-nagykereskedő.

A gyógyszerész és a kormánytanácsos Dr. Max Wilhelm Czerkis, aki ideiglenesen a Chemosan alelnöke volt, alaposan kipróbálta a “hasisban található aktív anyagokat”, és 1909-ben az Österreichische Illustrierte Zeitung szerint meglehetősen megható megállapításhoz jutott, miszerint:

“Úgy tűnik, mintha a nap minden gondolatot, ami az agyon áthalad beragyogna, és a test minden mozzanata lebegés lenne (…)”

“Amikor hashist vettünk magunkhoz, a benyomások játékszerévé válunk (…) gondolataink nagyon különböző dolgok sokaságára irányulnak, tisztasággal és világossággal, ami valóban csodálatos.”

Ezért szerette Carl Sagan fogyasztani a kannabiszt

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok