körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az a fránya vadkender… 🤔

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat emelt három férfival szemben, akik Hajós és Miske között a nádasban 380 tő kannabiszt termesztettek, amelyről közel 70 kg növényt szüreteltek – tudtuk meg a főügyészségtől.

A vád szerint a bajai és sükösdi férfiak 2013. óta abból tartották el magukat és családjukat, hogy elhagyatott termőterületeken kannabiszt termesztettek, majd a „leszüretelt”, 20-30 kg-os mennyiségű terméket Budapestre vitték és ott 600-800 Ft/gramm áron értékesítették.

A három vádlott 2018-ban Hajós és Miske között, az öntözőcsatorna mellett húzódó nádasban hat, egy másik nádas mellett további három ültetvényt alakított ki.

A leszüretelt növényi részeket az egyikük Hajós közeli pincéjébe vitték, ott dolgozták fel.

Az elvégzett vizsgálatok mindhárom férfinél kimutatták, hogy nem csak árulták, fogyasztották is a kábítószert.

A jelenleg letartóztatásban lévő illetők sorsáról a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

forrás:

Hajós és Miske közötti nádasba rejtve termesztettek vadkendert

Hajós és Miske közötti nádasba rejtve termesztettek vadkendertKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok