körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A biokertész körben speciális témával találkozunk: két különleges növény, melynek nemrég indult a magyarországi (újra) felfutása. A chilipaprika termesztése aprólékos gondoskodást igényel a palánta kortól kezdődően, az rostkenderről pedig épp annyit tudunk, hogy élelmiszeripari alapanyagként a kendermagból készülő kendermagolaj zsírsavösszetétele kiváló, és a magból készülő fehérjepor a vegánok számára esszenciális aminosavakban gazdag fehérjeport ad, A kender növénynek ezenfelül van még gyógyászati jelentősége és ipari felhasználása az építő- és , papíripari alapanyagként szolgálhat. Termesztése viszont komoly kíhívások elé állítja a termesztőt és feldolgozót.
Vendégünk Zódor Melinda a Detki Chilis Betyár/ Detkikender készítmények előállítója, tulajdonosa családi vállalkozásukban.
A találkozón termékeikből vásárlási lehetőségi lesz.
A találkozó előtt 17 órától vendégünk Bihari Balázs is, aki a Valeyrack Exotics különleges zöldségvetőmagjait árusítja.
A biokertész klubtagjainkon kívül az előadáson való részvétel 1000 Ft, aki csak vásárolni érkezik 17 órától, annak ingyenes a részvétel, de nem jogosult az előadásra való belépésre. Előzetes jelentkezés szükséges: regisztracio@dokuinfo.hu

időpont: 2020. február 5., szerda, 17:00–20:00KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok