körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Ahogy arról korábban beszámoltunk az olasz parlament megszavazta, hogy törvényes legyen a kannabisz light termesztése és forgalmazása. Ezt viszont az olasz szenátus vezetője az utolsó pillanatban megakadályozta.

Az olasz parlament múlt hét végén szabad utat adott a legalizálásnak, miközben jóváhagyta a 2020-as költségvetés módosítását.

Maria Elisabetta Casellati, a szenátus elnöke, kedden kora reggel a költségvetés elfogadásakor a módosítást technikai okokból elfogadhatatlannak nyilvánította.

A Parlament múltheti döntése, miszerint legalizálnák a kannabisz light termékeket, amelyek kevesebb, mint 0,5% pszichoaktív THC vegyületet tartalmaznak, a mezőgazdasági termelők és az eladók győzelmeként lett elkönyvelve, akik azzal vádolták Matteo Salvinit, a korábbi miniszterelnökhelyettest és belügyminisztert, hogy „boszorkányvadászat”-ot folytat az olasz kannabisztermelők ellen.

A volt belügyminiszter megígérte, hogy bezárat minden olyan üzletet, amely úgynevezett kannabisz light-ot árusít.

Casellati, aki a jobboldali Forza Italia párt tagja,  szövetségese, kijelentette, hogy a döntés nem volt politikai indíttatású.

“Ha úgy gondolják, hogy ez az intézkedés a többség számára annyira fontos, akkor tegyenek törvényjavaslatot” – mondta Casellati az Öt Csillag Mozgalom (M5S) tagjainak, amely koalícióban kormányoz a baloldali Demokratikus Párttal (PD) együtt.

A határozat nem fellebbezhető.

Májusban az olasz legfelsőbb bíróság kijelentette, hogy a kannabisz értékesítése jogellenes volt, ám szabad kezet adott a bíráknak a szóban forgó kannabisz „kábító-hatásának” mérlegelését illetően a határozatok meghozatalakor.

A Coldiretti mezőgazdasági egyesület szerint az olaszországi kannabisztermelés a 2013. évi 400 hektárról a tavalyi 4000 hektárra növekedett.KENDERTÉR FACEBOOK
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok