körülbelül 3 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Johnny Depp kannabiszt adott 13 éves lányának, amikor először akarta kipróbálni, és azt mondta a Legfelsőbb Bíróságnak, hogy ettől még „felelős szülőnek” tartja magát.

A filmsztár azt állította, hogy nem szeretné, ha tinédzser lánya ellenőrizetlen környezetben fogyasztana kannabiszt, és „hogy rabul ejtse valamiféle paranoia”, mindemellett tudta, hogy a sajátja „megbízható”.

Azt mondta a Legfelsőbb Bíróságnak, hogy a saját kannabisz egy részét Lily-Rose Deppnek adta, miután megvitatta a döntést az anyjával, exével Vanessa Paradis-szal.

A The Sun bulvárlap ellen folyó eljárás során, minek előzménye, hogy két éve otthon elkövetett erőszakkal rágalmazták, feltett kérdésre Depp tagadta, hogy „ösztönözte” volna lánya kannabisz használatát, és kijelentette, hogy mindössze „be lett vonva” a döntésbe.

„A lányom 13 éves volt, és mindannyian tudjuk, hogy ha egy 11, 12 vagy 13 éves korú tini középiskolai partira megy, lesz ember aki arra fogja ösztönözni, hogy igyon vele, mert a mai 12-13 évesek isznak, kokainoznak, kannabiszt szívnak, ecstasyt és még sok minden mást is beszednek”- mondta.

„A lányom buliban volt, és valaki átadott neki egy jointot. Csak 12 éves volt, és azt mondta, hogy nem tudja, mit kellett volna vele csinálnia.”

„Azt válaszoltam, hogy figyelj kedvesem, ha egy buliban vagy, és valaki átpasszolja neked a jointot, akkor vedd el, és ugyanazzal a lendülettel add át a következő személynek. Kérlek, ne kísérletezz vele olyan emberek társaságában, akiket nem ismersz.”

Depp azt állította, attól tart, hogy a kannabiszt más anyagokkal is felüthetik, ezért azt mondta a tinédzsernek: „Kérlek, kérlek, amikor eljön majd az a pillanat az életedben, hogy átadják a jointot, és valóban ki szeretnéd próbálni, azt mondtam, kérlek tisztelj meg engem azzal, hogy hozzám jössz, amikor valóban úgy érzed, hogy készen állsz.”

„Nem szeretném, hogy az első tapasztalatod olyan emberek környezetében és olyan szerek használata által alakuljon ki, akiket és amiket nem ismersz és amelyekben nem bízol meg.”

“Egy apa aggódik a lánya miatt ilyen helyzetben, amikor odajött és azt mondja: “készen állok”.”

Ideje belátni: a drogdílerekre szükséges alkalmazottként kell tekinteni

„Jól tudom, hogy mi az, ami egy gyermek számára a legfontosabb dolog, ha valami ilyesmit akar csinálni – inkább azt szeretném, ha őszinték lehetnénk egymással szemben, és nem menne máshová, és csinálna olyan dolgokat amiket aztán rejtegetne előlem.”

„Azt akarom, hogy bízzon bennem. Ha a lányom azt állítja, hogy készen áll, akkor készen is áll. Csupán meg akartam győződni arról, hogy a körülmények tökéletesek, leülni vele a TV elé, feltölteni a mélyhűtőt fagylalttal, egyszerűen olyan körülményeket akartam teremteni, hogy a lehető legkellemesebb élményben legyen része.

Egyszerűen nem szeretném, hogy a 13 éves gyermekemet valamiféle paranoid mánia ejtse rabul. Tudtam, hogy a kannabisz, amit magamnál tartok és én is fogyasztom, megbízható és jó minőségű.”

Depp, aki a bíróságnak elmondta, hogy a legtöbb kábítószert már maga is kipróbálta kivéve a ketamint, elismerte, hogy a kannabisz fogyasztásnak is lehetnek veszélyei.

Közvetlenül Sasha Wass államügyésznek címezve a védőbeszédjét a következő mondattal zárta: “Ha az ön szemében helytelenül viselkedtem, én elfogadom, amit gondol, de a lányomat neveltem, és ami engem illet úgy vélem felelős szülő voltam.”

Borítókép:  Refresher.cz

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok