körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Kenderből épült társasházak az építészek szerint hatalmasat fognak növekedni

Kendertégla blokkok jelentik a helyi építkezés alapját
Egy környezettudatos kenderépítész álma, hogy a helyben megtermelt kendert a helyi gyárakban dolgozzák fel. A helyi mész keverékét használják, hogy a végén az kender épületeket, társasházakat a helyi szakemberek segítségével építsék fel.

Pugliában, ami az olaszországi „csizma” sarka, ez az álom úgy néz ki megvalósul. Ugyanis itt a kenderben érdekelt építészek összefogtak, így lerövidítették a szállítási láncot. Vagyis kenderbetont szállítanak Case nel verde-ben most épülő, 24 lakásos társasházi projekthez.

A közeli kenderföldektől a helyi feldolgozó központon át, egészen az építkezésig az anyag legfeljebb 100 kilométert (60 mérföld) tehet meg. Ennek következtében csökkennek a költségek, és alacsony lesz a széndioxid-kibocsátás is. Ez azt is jelenti, hogy amint a kenderbeton építés iránti kereslet még jobban megnő a régióban, a regeneratív helyi körforgásos gazdaság révén az igény, gyorsan és egyszerűen kielégíthető.

OLVASS TOVÁBB

Kenderből-Kenderbetonból Épülnek Társasházak « Kenderhazepites.hu

Kenderből-Kenderbetonból Épülnek Társasházak « Kenderhazepites.huKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok