körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Éppen tegnap ütöttek rajta egy bengaluru-i tanáron, akinél 127 kg kannabiszt találtak, és azt állította, hogy el kell adnia ahhoz, hogy fenntartsa családját a járvány idején.

Az India illegális kannabiszipara az egyik legsúlyosabban érintett feketepiac ebben a járványban. A dílerektől kezdve, akik az élelmiszerboltok körül körözve próbálják eladni portékájukat, a hálózsákjaikba más országokból kannabiszt csempészőkig és a dílerkedő ételfutárokig – mindez megtörtént 2020-ban.

Most már olyan jelentések is érkezne, miszerint a járvány sújtotta tanárokat kábítószerbeszerzéssel és értékesítéssel vádolják és fogják el. A múlt hónapban a rendőrség a dél-india csennai államának Nungambakkam körzetében hat személyt tartóztatott le, köztük egy oktatót és két főiskolás diákok kannabisz beszerzés és birtoklás vádjával. Egy különleges rendőrosztagot küldtek abba a lakásba, ahonnan működtek, ahol további 10 kiló kannabiszt találtak és foglaltak le. Később mindegyiket letartóztatták.

Erre éppen tegnap tartóztatták le Kiran G-t, a karnátakai Krishnapurában működő ITI magánfőiskola 22 éves vendégtanárát 127 kg kannabisszal. Azt állította, hogy azért kezdett el kannabiszt árulni, hogy fenntartsa családját ebben a járványügyi helyzetben, mivel nem kapott munkát, és családjának nem volt más jövedelemforrása.

A rendőrség két másik Asgar Khan és Mahipal P nevű személyt is letartóztatott. A kihallgatás követően kiderült, hogy Kiran és Mahipal Asgar szállítói voltak, és hogy Bengaluruba mennek kannabiszt teríteni.

Elindul Pakisztán nemzeti kenderprogramja

Agsar azért kezdett el kannabiszt árusítani, mert nem volt más jövedelemforrása, Mahipal pedig friss diplomásként nem tudott elhelyezkedni.

Sok más iparághoz hasonlóan az oktatást is súlyosan sújtotta a koronavírus miatti vesztegzár. Míg egyes indiai tanárokat arra “utasítottak”, hogy felhívják a szülőket és ragaszkodjanak a díjak megfizetéséhez, mások fizetéscsökkentésben részesültek, vagy szabadságra bocsájtották őket, mivel az iskolák már nem engedhették meg maguknak, hogy megtartsák tanáraikat, hiszen sok szülő ragaszkodott a díjak csökkentéséhez. Míg az oktatás egy része online zajlott, India hatalmas része még mindig nem fér hozzá a szükséges technológiákhoz. Ennek eredményeként sokaknak más munkát kellett vállalniuk a megélhetés érdekében. Míg egyeseknek zöldség eladásba vagy farmer munkákba kellett kezdeniük, addig néhányuknak festési munkát kellett vállalniuk vagy házi készítésű élelmiszereket kellett értékesíteniük. Néhányan, mint Kiran is, úgy tűnik, kénytelenek voltak a kannabisz kereskedelmet választani, amely továbbra is illegális és bűncselekménynek minősül az országban.


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok