körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Igazi nagyüzemi mezőgazdasági tevékenységet folytató vadkender-termesztőket füleltek le a napokban a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) ügyészei: az illetők közel hat hektáros területen termesztették a bódító hatású növényt.

Természetesen törvénytelenül.

Az ültetvényt a dél-romániai Dâmbovița megyében létesítették még tavasszal, a cél az volt, hogy terápiás célokra használják majd a növényekből kinyert vadkenderolajat.

Szeptember végére aztán beérett a termés, de mivel meglehetősen nagy területről van szó, a termesztők nem győzték maguk betakarítani.

Ezért aztán – jó gazdák módjára – napszámosokat fogadtak, akik lelkesen le is szüretelték a vadkendert.

A betakarított vadkendert aztán két, Ilfov, illetve Prahova megyei helyszínre szállították feldolgozásra.

Ekkor csaptak le rájuk a rendőrök kíséretében kiérkező ügyészek, akik 250 kilogramm vadkendert, 335 üvegnyi vadkenderolajat, 123 kilogramm vadkendermagot és egy tonnányi csomagolt növényt foglaltak le.

A két gyanúsított egyikét 30 napos házi őrizetbe, a másikat hatósági felügyelet alá helyezték.

A napszámosok sorsáról nem számoltak be.

forrás:

Gondos gazdák: napszámosokkal takaríttatták be a vadkendertermést

Gondos gazdák: napszámosokkal takaríttatták be a vadkenderterméstKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok