körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az egészségügyi minisztérium hamarosan tárcaközi egyeztetésre továbbítja azt a törvénymódosító javaslatot, melynek értelmében a CBD-t törölnék a bódító és pszichotrop anyagok listájáról, s ezzel együtt megkezdődhetne a kannabidiol orvosi célokra való felhasználásának engedélyeztetése.

A kannabisz növény elsősorban fő összetevőjéről, a kábító hatású THC-ről ismert, de tartalmaz még egy kulcsfontosságú összetevőt: a kannabidiolt, más néven CBD-t. Ez a THC-vel ellentétben elsősorban nyugtató és görcsoldó hatásairól ismert, például olaj vagy kapszula formájában.

A kannabidiolt (CBD) a kender növény legfontosabb nem pszichoaktív alkotórészének tekintik. Más szavakkal, bár a CBD-t a kannabisz növényből nyerik – amelyet a közbeszéd fűnek is nevez –, ez nem vált ki kábult állapotot. Ez a hatás fontos különbség a THC-vel (tetrahidrokannabinol) szemben.

A CBD a kannabisz növény virágjában található, és hatalmas terápiás potenciállal rendelkezik.

OLVASS TOVÁBB

További lépések a kannabidiol orvosi célokra való felhasználásának engedélyeztetése érdekében | Felvidék.ma

További lépések a kannabidiol orvosi célokra való felhasználásának engedélyeztetése érdekében | Felvidék.maKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok