körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Ahogy a máktermesztést szigorúan szabályozzák az ópium miatt, úgy a kendertermesztés felett is szigorúan őrködik a hatóság a pszihoaktív THC-tartalom okán. A rostkender és a magkender iránt mégis töretlen a kereslet, hiszen számtalan termék készíthető belőlük. Stabil magyar feldolgozó-termeltető háttérrel újra sikersztorivá válhatna ez az univerzális növény.

A kendert évszázadok óta termesztjük Európában, ki ne ismerné például a kenderkötelet? Manapság az építőipar igényli a legtöbb kenderrostot, de csomagolóanyagok és textilipari termékek gyártáshoz is szükség van rá, összesen több mint 150-féle termék készíthető belőle. Magja 30-33 százalék olajat tartalmaz, fajtáttól függően eltérő alkoloida-tartalommal, ma leginkább a reformkonyha, a tudatos vásárlók igénylik.

A kender hektáronként 6-7 tonna rosttermésre képes, a magkender átlaghozama pedig 550-600 kilogramm.

OLVASS TOVÁBB

Újra reneszánszát éli a kender Nyugaton - Mi mikor lépünk?

Újra reneszánszát éli a kender Nyugaton – Mi mikor lépünk?KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok