körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A kannabiszban található terpének egyedülálló összetételének hatékonyságát tesztelik vírusfertőzések kezelésében, ideértve a COVID-19-et is.

A kannabisz terpénjeiből előállított készítményt kimondottan vírusfertőzések kezelésére és megelőzésére szánják, és kifejezetten a magasabb kockázatú lakosság és az olyan fertőzések, mint például a COVID-19 új koronavírustörzs kezelésére fejlesztik.

Korábbi kutatás során, amit a SARS vírus 2002. évi kitörése idején végezetek, a kannabisz terpének hatékony vírusellenes szereknek bizonyultak. A SARS vírussal érintkezésbe kerülő specifikus terpének csökkentették annak súlyosságát és hatását (in-vitro és in-vivo egyaránt) az RNS-t replikáló bizonyos fehérje blokkolása által – megakadályozva, hogy a vírus behatoljon az egészséges sejtekbe, és gazdaszervezetként használja őket a replikáció során.

Új antivirális terpén készítmény

Az új készítményt közvetlen inhaláció által történő fogyasztásra tervezték.

A CannaSoul elnöke, Dedi Meiri, az Izraeli Technológiai Intézet professzora elmondta: „Jóváhagyták laboratóriumunk koronalaboratóriumként való működését, és ennek során kettő meglévő kannabisz-kutatásokon alapuló tanulmányt folytatunk.

„Elsőben megpróbáljuk azonosítani a növény azon molekuláit, amelyek képesek elnyomni a COVID-19 koronavírus által kiváltott immunválaszt – ami gyulladást és súlyos betegséget okoz – és csökkenthetik az immunrendszer válaszát anélkül, hogy teljesen elnyomnák azt, ezáltal jobb kiegészítő kezelést nyújtva a szteroidokkal szemben, amelyek teljes mértékben elnyomják az immunrendszert. ”

A második tanulmány az ACE2 receptorokat vizsgálja, amik lehetővé teszik a vírus számára, hogy a génexpresszióját az emberi sejtekbe fecskendezze és ezáltal szaporodjon.

Meiri így folytatta: „Folyamatban van a kannabiszmolekulák fehérjékre gyakorolt ​​hatásának vizsgálata is, aminek részeként most azt vizsgáljuk, melyek relevánsak ugyanazon receptor szempontjából, azzal a céllal, hogy csökkentsék annak expresszióját, megnehezítve a vírus sejtbe jutását és szaporodását.”

Az Eybna vezérigazgatója, Nadav Eyal azt mondta: “Ez a fajta módszer sorsfordító, ami lehetővé teszi számunkra, hogy ezen egyedülálló fitokémiai anyagok olyan gyógyászati ​​tulajdonságait használjunk fel, amiket még soha.”

A „citokin vihar” (cytokin storm) szindróma

A tanulmányok azt remélik, hogy a vírusfertőzéseket a „citokin vihar” szabályozásával kezelhetik. Számos COVID-19 esetet kapcsoltak össze a „citokin vihar szindrómával”, amely során az immunrendszer túlszabályoz és túl sok citokint – sejtjelzés szempontjából fontos fehérjéket – termel a szervezetben egyszerre, ezzel megtámadva az egészséges tüdőt és súlyos szerv-elégtelenségeket okozva.

Ez az együttműködés lehetővé teszi a CannaSoul felhalmozódott klinikai adatokon alapuló analitikai szakértelmének és Meiri professzor úttörő kutatásainak segítségével az Eybna új terpén készítményének testreszabását annak gyulladásgátló és antivirális tulajdonságainak optimalizálása érdekében.


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok