körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A HEMPEARTH 2014 óta működik ügyfelekkel a világ minden tájáról. A cég a kanadai Ontario állambeli Waterloóból származik. Termékeik közé tartoziknak termékek a műanyag granulátumtól, az építőipari táblákon keresztül egészen a kész Paddleboardokig. Jelenleg az első kenderből készült telefonon dolgoznak gőzerővel. Hajrá HEMPEARTH!

Biológiailag lebomló

Az egyszeri használatos műanyag tárgyak pusztító hatással van a környezetünkre. Azok a termékek, amelyeket naponta használunk néhány óráig, 450–1000 évig maradnak a földön, amíg a teljesen le nem bomlanak. Évente átlagosan 50 milliárd vizes palackot vásárolunk, és figyelembe véve a műanyag mindennapi felhasználásának összes módját, egyértelművé válik, hogy miért szenved a bolygónk.

Másik oldalon a HEMPEARTH műanyag 3–6 hónap alatt bomlik le, és végtelenül újrahasznosítható.

Tartós

Annak ellenére, hogy a HEMPEARTH Plastic tulajdonsága, hogy biológiailag könnyen lebomlik, valójában ötször merevebb és 2,5-szer erősebb, mint a hagyományos műanyag. Minél tartósabb, annál kevesebb termék előállítására van szükség, ami energiát takarít meg. A HEMPEARTH műanyag hőálló, így kiválóan alkalmas kulináris használatra.

Megoldás a szennyezésre

Az hagyományos műanyag fosszilis tüzelőanyagokból készül, és ezek a termelés során széndioxidot bocsátanak ki, ami éghajlatváltozást eredményez. A HEMPEARTH műanyag előállítása környezetbarátabb mivel nincs CO2 kibocsájtása, viszont a kender növények megkötik a szén-dioxidot, és oxigénné alakítják. Minden tonna előállított kender 1,63 tonna szenet távolít el a levegőből. Ezek a növények többek közt gazdagítják a talajt, amelyben termesztve vannak. A mély gyökerek megakadályozzák a talaj erózióját, így a termőföld újra és újra megművelhető.

Egészségügyi előnyök

A HEMPEARTH műanyag jobb a környezetre és az emberi egészségre nézve egyaránt. A 6 évesnél idősebb amerikaiak körülbelül 93%-ánál található nyomokban BPA a testében, ami egy műanyagban használt vegyi anyag, amely zavarja a test természetes hormon háztartását. Ezt a vegyi anyagok összekötik magas vérnyomással, szívbetegségekkel, sőt rákhoz is vezet. Másrészt a HEMPEARTH Plastic legkevésbé sem mérgező. Nincs oka annak, hogy a kémiai vegyszer tartalmú vizes palackokból igyunk, ha egészségesebb, biztonságosabb alternatíva is létezik.

Sokoldalú

Mivel a HEMPEARTH műanyag ennyire tartós, szinte bármihez felhasználható. Néhány népszerűbb felhasználási terület az elektronika, tárolók, játékok, bútorok, palackok, táskák és még autóalkatrészek is. Az ilyen sok felhasználási területtel rendelkező HEMPEARTH műanyaggal könnyebb mint valaha, megkezdeni a mindennapi hagyományos műanyag leváltását HEMPEARTH műanyaggal.

Magasabb KENDER tartalom

A HEMPEARTH műanyag bio alapú mikroszálas anyagból készül nagy 30%-nyi kender töltéssel kombinálva, szemben a versenytársak 25% -os keverékével.

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok