A kannabisz szövetségi legalizálását célzó szavazás a kongresszusban
körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Forbes szerint egy kulcsfontosságú kongresszusi bizottság történelmi szavazást tervez a héten egy törvényjavaslatról, amely megszüntetné a kannabisz szövetségi tilalmát. Ezt kettő olyan forrás is megerősítette, amelyek hamarosan bejelentésre kerülő fellépéssel kapcsolatos információkkal rendelkeznek.

A jogszabályt, mely eltávolítaná a kannabiszt a tiltott szerek listájáról, a Ház Bírói Bizottságának elnöke, Jerrold Nadler támogatja. Ezenkívül ez a törvényjavaslat a drogháború okozta károk helyreállítására irányuló finanszírozást ír elő .

Ezzel együtt a következő programok elindítását tervezik:

  • munkahelyi képzés és jogi segítségnyújtás azon emberek számára, akiket a tilalmi végrehajtás érintett
  • kölcsönök biztosítása társadalmi és gazdasági szempontból hátrányos helyzetű személyek tulajdonában lévő és ellenőrzése alatt álló kis kannabiszvállalkozások számára
  • a legális iparban az engedélyezési és foglalkoztatási akadályok minimalizálására irányuló törekvések

Ezeket az intézkedéseket a törvényjavaslat alapján bevezetett új, a kannabisz értékesítésére kirótt, öt százalékos adóból finanszírozzák.

A törvényjavaslat, Marijuana Opportunity Reinvestment and Expungement (MORE) Act, egyúttal a kannabiszbűncselekmények miatt korábban elítélt személyek nyilvántartásának törlését is előírná, és megóvná a bevándorlókat attól, hogy megtagadják tőlük az állampolgárságot kannabisz miatt.

Jelenleg a törvényjavaslatnak 55 támogatója van, ezek egy kivételével mind demokraták.

Az Igazságügyi Bizottság tervezett szerdai széles körű kannabiszreformról szóló szavazása, melyet még hivatalosan nem vettek jegyzékbe, de hétfőn (azaz ma) várhatóan beterjesztésre kerül, két hónappal azután következik, hogy a teljes Ház többségében jóváhagyta a kannabiszvállalkozások bankokhoz való hozzáférésének javítását célzó kétoldalú törvényjavaslatot.

forrás: https://internationalhighlife.com/breaking-congress-planned-vote-federally-legal-cannabis/KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok