körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Lencsevégre kapták a bécsi varjút, ami kissé szokatlan csomagot talált (lopott) magának karácsonykor.

Ez a csomag attól volt szokatlan, hogy nem hagyományos madáreleséget tartalmazott! A varjúról a “Heute” osztrák folyóirat számolt be, miután egyik olvasója vette észre a bűnözőt a Brunnenmarkt-on, miközben illegális nasit próbált kicsomagolni. Bécsben sok madár él hulladékból, viszont a harmadik vesztegzár miatt nehéz téli időszaknak néznek elébe. Ezért is lehet, hogy ez a varjú inkább egy kannabisszal töltött csomagot választott, egy darab kenyér helyett.

A varjút egy olyan ritka okos madárnak tartják, amely képes eszközöket készíteni. Kis ágacskákat keres, megtisztítja, és addig formálja a csőrével, amíg alkalmas nem lesz arra, hogy kivadássza vele a hernyókat a fák repedéseiből. És ez még nem minden, mert a varjak bonyolultabb cselekvéssorokra is képesek a céljuk elérése érdekében. Az egyik varjakon végeztek kutatás során nagyon sok megdöbbentő dologra derült fény.

képek forrása
képek forrása

A kutatók által tanulmányozott varjú képes volt két eszköz közül kiválasztani a megfelelőt. A tudósok az egyik kísérletben egy dobozba táplálékot rejtettek, egy másikba pedig egy botot, amellyel ki lehetett piszkálni a táplálékot. A varjú először egy a dobozokon kívül elhelyezett kisebb méretű bottal a rácshoz húzta a dobozba zárt botot, kivette azt a csőrével, majd miután a hosszabb botot ilyen módon megszerezte, kipiszkálta az eledelt is. Ez pedig már komoly eszközhasználati képességre vall!

Ezekután mindenki fantáziájára van bízva, hogy eldöntse, vajon mi volt a varjú szándéka a kannabisszal. Ki tudja, lehet egy-két arra sétáló bécsi fiatallal akart volna üzletet kötni, miután porciózta az adagot…

Az állatvédők viszont  megnyugodhatnak, hiszen a nyers kannabisz fogyasztása nem káros a madarakra nézve. A THC bódító hatása csak akkor érvényesül, ha a növény hőnek van kitéve. A vadonban élő madarak előszeretettel fogyasztanak kannabiszmagot. Azt pedig anélkül megenni szinte lehetetlen, hogy valamennyi növényi részt is meg ne ennének. A kender magas olajtartalmú és energiadús magját szívesen fogyasztják, mivel fehérjetartalma könnyen emészthető és gazdag tápanyagforrás. Táplálásával fokozódik a teljesítmény, a tollazat szebb és fényesebb lesz.

Mindenesetre, a történtekből tanulva azt javasoljuk, hogy a kendert soha ne hagyjuk őrizetlenül, nehogy véletlenül hasonlókép járj! Ennek a varjúnak pedig kellemes ünnepe lehetett, talán megtartott valamit a finomságból a szűkkörű szilveszteri banzájra is.


KENDERTÉR FACEBOOK
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok