körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A legjobb virágzatokat kézzel trimmelik (kannabisz tisztogatás), mivel a gépek hajlamosak tönkretenni azokat, ezért a munkavállalók beáramlása – „trimmigránsok” – elárasztja a kaliforniai Smaragd háromszög (Emerald Triangle) régiót.

Noha sokan ezt szabadidejükben teszik, vannak a kannabisz trimmelésének szakemberei is, köztük néhány migráns is. A dolgozók órákig görnyednek az asztalok fölött, az egyik kezükben az ollóval, a másikban kannabisz virágokkal, és végzik a fárasztó munkát, ami egyébként jól fizet. Ugyan alapvetően pusztán csak vágásról van szó, az ezt csináló embereket „manikűrösnek” nevezik.

A trimmigránsok nem csak virágzatot tisztítanak

Az ABC News szolgáltatása a szabad szerelem korszakának csúcspontján a hatvanas években kezdődött, amikor is a Smaragd háromszög (amit a Humboldt, Mendocino és Trinity megyék tesznek ki) a kezdetét vette. Itt ugyanis néhány térségben a termelők már három generáció óta teszik dolgukat, szóval mondhatni, hogy ez már amolyan családi vállalkozás.

Tim Blake a Mendocino-i kannabisztermelő erről a területről származik. Mivel egész életét itt töltötte, a hely szeme láttára vált egy kispályás dílerből (és kultivátorból) aktivistává majd nagypályás gazdálkodóvá.

Mr. Blake a kannabisz üzletben nőtt fel, miután mindössze 13 éves korában már kereskedőként tevékenykedett. Nyilvánvaló, hogy abban az időben nem volt szabályozott a piac.

Miközben törvényellenesnek tartotta magát, aktivistává nőtte ki magát, aki látni akarta a kannabisz felhasználásának előnyeit (különösen a rákkal küzdők esetében), és együtt akart működni a bűnüldöző szervekkel annak érdekében, hogy ez megtörténhessen, miközben magának karriert épített.

Noha a kannabiszt a helyiek termesztik, akik ezt már három vagy több generáción át teszik, a tisztogatást nagy részben a bevándorlók végzik.

A kannabiszipar majdnem 250 000 munkahelyet teremtett az elmúlt pár év során

A legjobb virágzatot kézzel kell megtisztítani, mivel a gépek hajlamosak tönkretenni azokat, és lemorzsolják az összes mirigyet, ezért munkavállalók – AKA „trimmigránsok” – áramlanak be e három területre, némi adómentes pénz reményében. A dolgozók napi akár 100 dollárt kereshetnek, de a tehetségesek még ötször ennyit is.

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok