körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Már az édesapám is mindent újrahasznosított, valóságos alkimista műhelyünk volt otthon, kenderből, kócból játékot készített, az édesanyám pedig kendermezőkön is dolgozott – így szőtte át az életünket akkoriban a kender. Nem is értem, hogy lehetett ezt a tudást elnyomni az itteni genomban, hiszen Jugoszlávia a világ 3. legnagyobb kendertermesztője volt, és a második világháború után csak Vajdaságban is még 72 kendergyár működött. Én egy baleset után fordultam a kender felé, amikor veszélybe került a jobb kezem. Provokálni, gondolkodásra akartam késztetni az embereket, akiknek a kender egyet jelent a kábítószerrel. Izgattak a benne rejlő lehetőségek, de hogy ezeket megismerjem, először művészként kellett az anyagot felhasználnom. Sokat lehet vele improvizálni.

Kender a csirkegyárban

Kender a csirkegyárbanKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok