körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.
Immár az Egyesült Nemzetek szakosított egészségügyi szervezete a WHO is barátságosabb kategóriába sorolta a marihuánát. Erre épülve az EU szintén elhárítandónak minősítette a kannabisz orvosi alkalmazhatósága előtt tornyosuló akadályokat.
Más szavakkal szólva, egyre valószínűbb, hogy a füvet egyszer majd felírhatja a doki. Hogy ez mit jelenthet Magyarországon, arról Szanyi Tibort, az IgenSzolidaritás miniszterelnök-jelöltjét kérdeztük:
 
“Bár a Beatles által megénekelt 64 éves kort már megértem, tizenéves korom óta sem világos, hogy a marihuána mi a csudától olyan ádázul üldözött cucc? A korosztályom zenei élményei telis-teli vannak szőve pszichedelikus szálakkal, a fű azonban soha nem tartozott a kemény kategóriába. A narkó szintjén őrzöm ugyan a szüzességemet, de ez csak személyes preferencia. Látva viszont azt, hogy megannyi más, például a rengeteg cukor és a sok só fogyasztása, vagy a kiherélt élelmiszerek ipari felpumpálása kilószámra dönti az emberek szervezetébe a teljesen felesleges anyagokat,
 
értelmetlennek tartom a kannabisszal szembeni makacs ellenállást.
 
Fogadni mernék, hogy például csak az az alkoholmennyiség, amint felhörpint a magyar, nem beszélve az erényként kezelt szabad pálinkafőzésről, sokszorosan nagyobb károkat okoz mindenkinek, mint amit a fűről feltételeznek. Egy átgondoltan szabályozott ‘fűgazdálkodásnak’ lehetne értelme idehaza, mi több, egészségügyi haszna, ha már a nagyobb közösségünk, az EU is megbarátkozott a gondolattal”- mondta a ‘kapitány’.
 
forras:

A szomszéd füve mindig zöldebb - Munkások Újsága

A szomszéd füve mindig zöldebb – Munkások ÚjságaKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok