körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A dohányzás drasztikusan csökkent az évtizedek során. Egy új Gallup közvéleménykutatás azt mutatja, hogy az USA-ban a kannabiszfogyasztás mértéke majdnem utolérte a cigaretta fogyasztást.

Egy új felmérés szerint az Egyesült Államokban a kannabisz fogyasztás mértéke szinte megegyezik a cigaretta dohányzásának mértékével. Az e-cigizés mértéke az elmúlt évben változatlan maradt.

A Gallup közvéleménykutatás szerint a felmérésben részt vevő felnőttek 12%-a állította, hogy fogyasztott kannabiszt az elmúlt héten belül. Ez majdnem megegyezik a cigaretta fogyasztással, amely a megkérdezettek 15%-ánál fordult elő. A válaszadók körülbelül 8% -a mondta, hogy az elmúlt egy héten belül e-cigiztek.

Gallup adatai szerint a tendenciák 2013 óta változtak. Akkoriban a felnőttek mindössze 7 százaléka ismerte el a közelmúltban történő kannabisz fogyasztást. 2015 óta az eredmény 11-13 százalék között ingadozott, tehát a legfrissebb adatok összhangban állnak az elmúlt évek eredményeivel. A cigaretta szívása ezzel szemben folyamatosan csökkent az elmúlt 75 évben – 1955-ben a felnőttek 45%-a állította hogy dohányzott, szemben a mai 15% -kal.

A Gallup közvéleménykutatás azt is állította, hogy az Egyesült Államokban élő felnőttek egynegyede fogyaszt valamit, legyen az dohány, kannabisz vagy e-liquid. A válaszadók, akik rendszeresen űzik mind a hármat – a dohányzást és a kannabisz szívását, valamint a e-cigizést -, a legkisebb csoportot alkotják: mindössze 1 százalékot.

Tavaly egy az Annals of Internal Medicine tudományos lapban található külön felmérés rávilágított, hogy a válaszadók csaknem 15%-a vallotta, hogy az elmúlt évben kipróbálta a kannabiszt.

A Kábítószerfogyasztás és a Mentális Egészségügyi Szolgáltatások Igazgatósága által készített 2009. évi felmérés szerint a kannabiszfogyasztás első három állama Colorado, Vermont és Alaszka volt, ezekben az államokban rendre a felnőttek 15, 16, illetve 16,2 százaléka fogyasztott rendszeresen kannabiszt.

A Gallup felmérése nem kérdezte a válaszadókat az alkoholfogyasztásáról, bár egyes adatok azt mutatják, hogy az alkoholfogyasztás csökken azokban az államokban, ahol legális a kannabisz.

Mint Dr. Sanjay Gubta mondta óvatosnak kell lenni ezen a területen, még mielőtt átesünk a ló túloldalára és elérjük, amit már egyszer megélhettünk, a társadalom teljes elzárkózását a kannabisszal kapcsolatosan, bővebben itt: Dr. Sanjay Gupta az orvosi kannabiszról: A bölcsesség, de egyben az ostobaság korában élünk


forrás: https://merryjane.com/news/americans-may-soon-be-smoking-more-weed-than-cigarettesKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok