körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Nagyszerű hír az összes olasz kannabisz kedvelő számára. Az ország legfelsőbb bírósága úgy döntött, hogy az olaszok mostantól otthon termeszthetnek kannabiszt, ha az „minimális mennyiség személyes használatra”. Mindaddig, amíg az ember nem vonható büntető eljárás alá, amíg nem viszi túlzásba, és a termesztési tevékenység  „személyes felhasználásra” történik, döntött a római bíróság.

A döntést már december 19-én meghozták, miután két kannabisz növény tulajdonosa fellebbezést nyújtott be a Legfelsőbb Bírósághoz, hogy változtassa meg ítéletét, ám ez észrevétlenül maradt mindaddig, amíg a hazai hírügynökségek be nem számoltak róla. Az olaszországi kannabiszt támogató törvényhozók azonnal üdvözölték a döntést, mondván, hogy ez előkészíti a lehetséges legalizációt.

Megújult viták a legalizáció kapcsán

“A bíróság megnyitotta az utat, most rajtunk múlik” – mondta Matteo Mantero, az Öt Csillag Mozgalom szenátora.

Mantero már megpróbált beadni egy módosítást a 2020-as költségvetésre, a kannabisz használatának legalizálását és szabályozását sürgetve. Sajnos a módosítás a szenátus szóvivője által, aki a Silvio Berlusconi konzervatív pártjának Forza Italia-nak tagja, elfogadhatatlannak lett minősítve.

„A kábítószerek károkat okoznak, felejtsd el, hogy termeszthető illetve üzletben megvásárolható legyen” – mondta Matteo Salvini, a jobboldali Liga pártjának vezetője pénteken.

Maurizio Gasparri, a Forza Italia szenátora, amely a Liga Párt része, bejelentette, hogy az első törvény, amelyet a jobboldali koalíció jóváhagy, hatalomra kerülését követően, hogy „megszünteti a törvényszék abszurd ítéletét”.

A kannabisz jogi helyzete Olaszországban több mint bonyolult, és a legutóbbi határozat sem teszi egyértelműbbé. 2016 óta az olaszok legálisan vásárolhattak úgynevezett kannabisz light-ot, amely főként CBD-t tartalmaz és kevesebb mint 0,6% THC-t.

Salvini, aki akkoriban volt belügyminiszter megpróbálta az összes legális kannabiszboltot bezáratni, mondván, hogy pártja “minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy az állam ne váljon kábítószer-kereskedővé”.

Egyelőre legalább, ha Olaszországban élsz, és szeretnél saját kannabiszt termeszteni, akkor a növényeid biztonságban vannak, mindaddig, amíg nem viszed túlzásba.KENDERTÉR FACEBOOK
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok