körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Illinois állam a legalizálás óta eltelt első hat hónapban 52 millió dollár adóbevételre tett szert a kannabisz értékesítése által – jelentette be a kormányzó kedden.

Összességében az elmúlt fél évben több mint 239 millió dollárnyi kannabiszt értékesítettek. Az állam hangsúlyozta, hogy az adóbevételek 25 százalékát a drogháború által leginkább sújtott közösségek támogatását szolgáló programra költik.

“Illinois többet tett az iparágon belüli igazságosság és méltányosság előtérbe helyezése érdekében, mint a nemzet bármely másik állama, és biztosítjuk, hogy a drogháború által sújtott közösségeknek lehetőségük legyen ebből részesülni” – mondta egy sajtóközleményben J.B. Pritzker kormányzó, aki több mint 11.000 korábban kannabisz miatt elítélt embert bocsátott szabadon még mielőtt a program megvalósult volna.

Az Illinois-i Adóhatóság mintegy 35 millió dollár bevételre tett szert jövedéki adókból, valamint 18 millió dollárra forgalmi adókból, amit megosztottak a helyi joghatóságokkal. Az adminisztráció becslése szerint körülbelül 26 millió dollár kerül az állam általános alapjára.

“Büszke vagyok arra, hogy Pritzker kormányzóval együttműködve megteremthetjük a méltányosságot a kannabisziparon belül oly módon, amit semelyik másik állam nem tett meg eddig” – mondta Toi Hutchinson, az állam kannabisz cárja. „A több százezer kannabiszhoz kapcsolódó nyilvántartás törlésével, a rekreációs kannabiszra költött összegek szenvedő közösségekre való költésével, és a méltányosság középpontba helyezésével a kannabisz licencelési folyamat során az adminisztráció gondoskodik róla, hogy egyetlen közösség sem maradjon ki vagy hátra.”

A múlt héten Illinois közzétette a kannabisz júniusi értékesítésére vonatkozó adatait, ezzel nyilvánosságra hozva a teljes hónap rekordszintű 47,6 millió dolláros forgalmát. Ez magában foglalja azt a 12,4 millió dollárt is, amit az ide látogatók költöttek el.

A koronavírus-válság egyértelművé teszi, hogy a kannabisz “létfontosságú” és irányadó

Pritzker a januári beszéde során azt jósolta, hogy a kannabisz turizmus megerősíti majd az állam pénztárcáját.

Ez a legutóbbi jelentés azt is megemlíti, hogy az állam visszaforgatási programja 31,5 millió dollár támogatást kínál „Illinois egész területén a történelem során alulmaradt közösségek számára.”

“Amellett, hogy pénzügyi támogatást nyújt az aránytalanul alulmaradt közösségekben szolgáltatásokat nyújtó szervezeteknek, az igazgatás alacsonyabb pályázati díjakat, alacsony kamatozású kölcsönöket és kannabisz licenceléshez kapcsolódó információs workshopokat kínált” – mondja. “Pritzker kormányzó továbbá együttműködik Kim Foxx-szal az állam ügyvédjével, a Fogoly Felülvizsgálati Testülettel és Illinois állam további ügyvédjeivel, hogy a nem erőszakos bűnelkövetők esetében töröljék a kannabisszal kapcsolatos ítéleteket.”

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok