körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A Tel Aviv-i Cannabis Magazine és a Marijuana Business Daily hírportál összegyűjtött adatai alapján Izrael 2020 első hat hónapjában hivatalosan is felülmúlta Németországot, mint az orvosi célú kannabisz világ legnagyobb importőre.

Júniusig az apró mediterrán ország körülbelül 4 tonna kannabiszt importált, messze meghaladva Németországot, ami körülbelül három tonnát importált ugyanannyi idő alatt.

Júliusra ez a szám hat tonna ragacsos bibének felelt meg, ami a Szentföldre érkezett.

A Cannabis Magazine szerkesztője, Oren Lebovitch szerint Izrael kannabisz felvételének hirtelen növekedése főként „a hazai kereslet kielégítését hivatott magas THC tartalmú virágzat hazai előállításának elégtelensége miatt következett be”.

Az izraeli kormány 2017-ben engedélyezte a kannabiszvirágzat exportját, annak reményében, hogy hamarosan a kannabisz fő beszállítójává válhat a nemzetközi színtéren. A kormány hiányos irányítása és a rosszul kivitelezett rendeletek szörnyű állapotot hoztak létre a helyi piacon, minek következtében betegek ezrei nem tudtak hozzáférni a szükséges gyógyszerükhöz.

Az izraeliek huszonhét százaléka azt állítja, hogy az elmúlt évben használt kannabiszt, és a rekreációs kannabisz teljes legalizálására vonatkozó törvényjavaslat június végén tette túl magát az első akadályon.

Ez a fejlemény, párhuzamosan a jobb minőségű kannabisztermékek iránti igénnyel, lehetett valószínűleg az oka az import közelmúltbeli ugrásának.

“A folyamatban lévő import megállapodások azt sugallják, hogy még többet importálnak majd az év második felében” – tette hozzá Lebovitch.

Valószínűleg Izrael és Németország az egyedüli olyan legális piacok Észak-Amerikán kívül, ahol ebben az évben több mint egy tonna magas THC tartalmú virágzatot fognak értékesíteni.

Németország, ami Izrael lakosságának nagyjából tízszerese, kizárólag az importtól függ, hogy legalább 2020 végéig, mire a hazai termelés várhatóan kész áll, ellássa orvosi kannabiszpiacát.

Az ókori izraeliták „kannabiszt égettek istentisztelet közben”

Németország 2017-ben legalizálta az orvosi kannabiszt, de három évvel később a betegek továbbra is ellátási hiánnyal és magas árakkal szembesülnek.

Azok a betegek, akiknek szerencséjük van és szert tesznek orvosi kannabisz receptre, gyakran nem találnak olyan gyógyszertárt, ahol gyógyszerüket beszerezhetnék, és ha mégis, a csillagászati ​​árak arra kényszerítik őket, hogy egyszerűen felkeressék a legközelebbi utcai kereskedőt, vagy elutazzanak a szomszédos Hollandiába, ahol az árak háromszor alacsonyabbak.

2018 elején az izraeli kormány zöld utat adott az orvosi kannabisz Németországba történő kivitelére, de Németországba még azóta sem érkezett szállítmány.

Mindent egybevetve, bár ez a történet ünneplésre adhat okot az izraeli betegek számára, fájdalmasan világossá teszi azt is, hogy a világ többi része még mindig messze elmarad az Egyesült Államoktól és Kanadától az orvosi (és különösen a szabadidős) kannabisz terén.

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok