körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A teszt megállapította, hogy a marihuána a vezetésre gyakorolt hatását kb. két órán keresztül fejti ki (legerősebben a fogyasztástól számítva egy órán belül), melynek során nagyobb követési távolságot tartanak az alanyok, és megnőtt az autók oldalirányú mozgása, csökkent az alanyok reakcióideje. De a manőverezési képessége nem csökkent az alanyoknak, a komplex feladatokat is éppúgy el tudták végezni, mint akik csak placebót kaptak. Akik alkoholt fogyasztottak, azoknál a manőverezési képességek is jelentősen romlottak, ám a legrosszabb eredményt azok érték el, akik alkoholt és marihuánát is fogyasztottak.

A vizsgálat során arra a megállapításra jutottak, hogy 300 mikrogramm THC elszívása után (ami kb. másfél jointnak megfelelő mennyiségű) se csökken annyira a vezetési képesség, mint 0.08%-os véralkohol koncentráció esetén. Ez a mennyiség pedig Európában nem minősül ittas vezetésnek például Nagy-Britanniában, Írországban és Svájcban, és az USA több államában, és itthon is “csupán” szabálysértésnek minősül.

OLVASS TOVÁBB

Drogok hatása a vezetésre 1. rész - Marihuána

Drogok hatása a vezetésre 1. rész – MarihuánaKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok