körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

A teszt megállapította, hogy a marihuána a vezetésre gyakorolt hatását kb. két órán keresztül fejti ki (legerősebben a fogyasztástól számítva egy órán belül), melynek során nagyobb követési távolságot tartanak az alanyok, és megnőtt az autók oldalirányú mozgása, csökkent az alanyok reakcióideje. De a manőverezési képessége nem csökkent az alanyoknak, a komplex feladatokat is éppúgy el tudták végezni, mint akik csak placebót kaptak. Akik alkoholt fogyasztottak, azoknál a manőverezési képességek is jelentősen romlottak, ám a legrosszabb eredményt azok érték el, akik alkoholt és marihuánát is fogyasztottak.

A vizsgálat során arra a megállapításra jutottak, hogy 300 mikrogramm THC elszívása után (ami kb. másfél jointnak megfelelő mennyiségű) se csökken annyira a vezetési képesség, mint 0.08%-os véralkohol koncentráció esetén. Ez a mennyiség pedig Európában nem minősül ittas vezetésnek például Nagy-Britanniában, Írországban és Svájcban, és az USA több államában, és itthon is “csupán” szabálysértésnek minősül.

OLVASS TOVÁBB

Drogok hatása a vezetésre 1. rész - Marihuána

Drogok hatása a vezetésre 1. rész – Marihuána

§ THIS IS A SHARED CONTENT! We take no responsibility for the legality of the text and images of content from external sources appearing on our site. If you feel that the content violates any copyright, please contact us so that we can remedy the violation and remove the content. – EZ EGY MEGOSZTOTT TARTALOM! Az oldalunkon megjelenő külső forrásból származó tartalom szövegének, képeinek jogszerűségéért felelősséget nem vállalunk. Ha úgy érzed, hogy a tartalom szerzői jogokat sért kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy a jogsértést orvosolni tudjuk, és a tartalmat eltávolíthassuk.
§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom