körülbelül 6 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

Ahogy a kannabisz egyre több országban legálissá válik, a márkák és a fogyasztók is egyre szélesebb körben érdeklődnek a szex iránt. Előfordul, hogy néhányan fontolóra veszik a kannabisz használatát a legismertebb szexuális hatást fokozó drog, az alkohol helyett. Akkor pontosan hogyan lehet ezt a két anyagot összehasonlítani?

A vibrátorokat gyártó startup cég Lioness új felmérése szerint a válasz egyértelmű: a kannabisz nyerésre áll. A megkérdezett 432 ember 66%-a szerint a kannabisz intenzívebbé teszi az orgazmust, míg csak 2%-a mondta ugyanezt az alkoholról. Hasonlóképpen, a megkérdezett emberek 55%-a szerint a kannabisz kielégítőbb előjátékhoz vezetett, szemben a 3%-kal, amely ugyanezt állította az alkoholról, és a kannabisz az emberek 57%-ánál hosszabb együttlétet eredményezett, míg az alkohollal ez mindössze 6%-uknál volt igaz.

Noha ezt a tanulmányt egy kannabisz társaság szponzorálta, és nem a legobjektívebb, van egy másik kutatás ami ezt alátámasztja. A Journal of Pharmacology egy 2007-es évi tanulmánya összehasonlította az emberek beszámolóit az alkohol illetve tiltott kábítószerek – ideértve a kannabiszt és az ecstasyt – befolyása alatt történő szexről. Igaz a kannabiszt nem vizsgálták külön, de a kutatók azt találták, hogy az emberek nagyobb mértékű kísérletezési hajlandóságról és kielégítőbb tapasztalatokról számoltak be az illegális kábítószerek hatása alatt szemben az alkohollal.

Dr. Becky Lynn, a Szexuális Egészségügyi Központ igazgatója és a Saint Louis Egyetem szülészeti és nőgyógyászati docense, aki azt vizsgálja, hogy a kannabisz hogyan befolyásolja a nők nemi életét, azt mondja, hogy saját betegei nagyobb valószínűséggel számolnak be fokozott libidóról és orgazmusról a kannabisz hatása alatt, összevetve az alkohollal. Egyes nők, akiknek a szex közben súlyos fájdalmaik vannak, hasznosabbnak találták az alkoholt, mondja, ám ennek a hátránya, hogy kevésbé vannak jelen az együttlét során.

A szex edző és a CannaSexual alkotója, Ashley Manta szerint ügyfelei sokkal inkább a kannabiszt részesítik előnyben szexuális segédeszközként. “A kifejezések, amelyeket az ügyfelek leggyakrabban hangoztatnak az alkohollal és a nemi élettel kapcsolatban a következők “rideg”,”hanyag” és “érzéketlen”, mondta. „A kannabisznál viszont azt hallani, hogy „érzéki”, „fokozott öröm érzet” és „eufórikus”.

Dr. Nikola Djordjevic háziorvos és a loudcloudhealth.co egészségügyi tanácsadója, egyetértett Manta-val.

Kendertér - photo 1471871480126 59ab253c49e9 1024x683

„Az alkohol elkábít minket” – mondta Djordjevic, miközben „a kannabisz használat szex közben segít tudatosítani az eseményeket és fokozza érzékszerveinket.” Az olyan problémák, mint például az erekciós rendellenességek, a hüvelyszárazság és elalvás a szex során az alkohol használata közben gyakrabban előfordulnak, mondja. A kannabisz azonban nagyobb valószínűséggel okoz szorongást vagy paranoiát, amely minden bizonnyal megkeserítheti az ember szexuális élvezetét.

A kannabisz egyik előnye, hogy többféle módon használható fel – hangsúlyozza Manta. Vannak olyan kannabisz-szexuális termékek is, amelyektől az ember egyáltalán nem áll be, például topikumok és kannabidiol (CBD) termékek. Lynn ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy egyenlőre nincsenek bizonyítékok a kannabisz síkosítók hatékonyságának alátámasztására.

Szexelni beállva a legjobb szex

Sokan a személyes tapasztalataik alapján egyetértenek abban, hogy a legjobb beállva szexelni.

“Berúgva a szex hanyag, kecstelen, összefüggéstelen és túl gyakran nem teljesedik ki” – mondta Russel Barth, egy 50 éves szerző és kannabisz támogató Ottawában. „A kannabisszal a szex olyan, mint a balett a zenekar teljes crescendo-jával. Az alkohollal nem vagy teljesen jelen a kellő pillanatban. A kannabisszal viszont mélyen ráhangolódsz a pillanatra és a személyre, akivel közösülsz. A csúcspont egészen transzcendentális lehet.”

“A kannabisszal hihetetlenül izgatottá válok, mert minden érzékem felerősödik” – mondta Suzannah, egy 23 éves dél-afrikai hallgató. “Szeretek szexelni, miközben spicces vagyok, de minél inkább részeg vagyok, annál tompább mindenem, és én általában nem élvezem, ha nem sokra emlékszem belőle.”

Egy új tanulmány rámutat, hogy az orvosi kannabisz legalizálása intenzívebb szexuális élethez vezet

A kannabisz egyes szexuális előnyei közvetettek. Michele Parrotta, a kanadai Ontarioban élő 55 éves vállalkozó „kevésbé ideges” a szex során. Ryan, egy 33 éves, Washington DC-ben értékesítéssel foglalkozó személy, azt állítja, hogy a kannabisztól valójában szégyenlőssé válik, de ennek az az előnye, hogy gyengédebben és odaadóbban teszi dolgát, míg az alkoholtól túlságosan merésszé válik, amitől önző és durva.

De nem mindenki érzi így. Shad, egy 26 éves marketingszakértő San Diegóban és Los Angelesben, valójában inkább a spicces szexet részesíti előnyben (bár ő sem a teljesen részeges szexet), mint a beállt szexet. A kannabisszal “egyik embernek sincs annyi energiája és valószínű, hogy hamarabb kiereszt szemben az alkohollal, amivel ellentétben kreatívabb lehetsz, és nagy orgazmust érhetsz el” – mondta.

Joe, egy 31 éves dél-kaliforniai író mindkét eszköznek látja előnyeit és hátrányait. Míg a részeg szex „kalandosabb”, a beállt szex „érzékien lassú és merengős” – mondta.

Emma Biddulph, a 25 éves oregoni Portland állambeli hallgató azt mondja, hogy a józan szex a legjobb, ám a beállt szex időnként szórakoztató, mert a partnereket „huncuttá” és kényelmesebbé teszi őket annak kifejezésében mit szeretnének.

Rizikós ügylet

Egy másik talán meglepő különbség az, hogy a kutatások azt mutatják, hogy a kannabisz valójában csökkenti a szexuális kockázatvállalást, míg az alkohol növeli azt – mondta Matthew Johnson, a baltimori Johns Hopkins Orvostudományi Egyetem pszichiátriai docense, Baltimore-ban. A Szexuális Magatartás Archívumában (Archives of Sexual Behavior) végzett tanulmány megállapította, hogy az alkohollal valószínűbb, hogy valaki idegennel alszik az alany, míg a kannabisz nagyobb valószínűséggel készteti az embereket olyasvalakivel közösülni akit már ismernek.

“Nagyon valószínű ok, hogy az alkohol jelentős hatással van az agy legfontosabb gátló neurotranszmitterére, a GABA-ra, és az erre a rendszerre ható orvosságok(drogok) általában erős gátló hatással vannak” – mondta Johnson. „Az emberek úgymond nem használják a mentális fékeiket. A kannabisz ellentétben befolyásolja az endokannabinoid rendszert, amely sokkal inkább moduláló szerepet játszik. ”

Viszont a kannabisznak a paranoia kiváltására való képessége is hátrányos lehet. Az emberek valószínűleg inkább aggódnak olyan dolgok miatt, mint a terhesség és a szexuális úton terjedő fertőzések (STI).

Bármilyen szert is használsz, a túlzott mértékű használat jobban akadályozhatja a nemi életet, mint segítheti. Például a Journal of Sexual Medicine egyik tanulmánya azt találta, hogy a napi szinten kannabiszt használó férfiak nagyobb kockázatot viselnek a szexuális rendellenességek területén, mint például az orgazmusképtelenség, korai magömlés vagy késleltetett magömlés .

Tehát, bár sok ember már régóta szónokol a beállt szex dicséretéről, és valószínűleg továbbra is ezt fogja tenni, ez még mindig nem gyógymód, és túl sok is lehet a jóból. Amit viszont leszűrhetünk, hogy mindenkinek mások a tapasztalatai, mivel szubjektíven vagyunk építve és így is szemléljük a körülöttünk lévő világot. Így aztán nem lehet előre megmondani, hogy kire hogyan fog hatni, ezért óvatosnak kell lenni! Élj felelősségteljesen!

§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom