körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Akkor is szívják a marihuána füstöt, amikor nem akarják, és idegennek érzik magukat saját városukban Amszterdam lakosai. A helyieknek kapóra jött a koronavírus-járvány miatt beállt csend a turizmusban, de továbbra is elegük van: petícióban kérik a városi turizmus átalakítását.

Vissza 2014-et!
Amszterdam már a világjárvány megjelenése előtt problémákkal küzdött, már ami a tömegturizmus hatásait illeti. Turistacunami, mindent beborító szemét, hangzavar és néha vállalhatatlanul viselkedő turisták – a város lakosainál már 2019-ben betelt a pohár.

A koronavírus-járvány miatt aztán a turizmus teljesen leállt az ötszáz éves holland városban, ahol naponta 55 ezer látogató fordult meg, az átutazók száma a 0-val lett egyenlő – írja az amerikai Forbes.

A Dutch Rewiew című holland lap ellenben arról ír, hogy az amszterdami lakosok belefáradtak a turistákba, és a kényszerszünetet felüdülésként élték meg.

A járványt egy jó lehetőségnek látják a városi tömegturizmus megreformálására.

OLVASS TOVÁBB

Kannabisz-stop, szexturizmus-reform: milyen lesz Amszterdam a koronavírus után? | Forbes.hu

Kannabisz-stop, szexturizmus-reform: milyen lesz Amszterdam a koronavírus után? | Forbes.huKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok