körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A prágai székhelyű PharmaCan s.r.o. elmondása szerint 500 gramm ipari kenderből készült teljes spektrumú desztillált kannabiszkivonatot fog exportálni a spanyol Valencia székhelyű Worldpharma Biotech S.L. társaság részére.

Juan José García Miguel, a Worldpharma Biotech vezérigazgatója szerint az anyagot az idegrendszeri rendellenességekre gyakorolt ​​hatásainak preklinikai kutatásaira és a helyi alkalmazásra szánt gyógyszerek fejlesztésére fogják használni.

A tranzakció a PharmaCan első teljes spektrumú kannabisz kivonatának exportját jelenti, amit a Cseh Egészségügyi Minisztérium engedélyezett.

„Ez egy hatalmas mérföldkő abban, hogy az engedéllyel rendelkező kannabiszkivonatoló létesítményünk szabványos, teljes spektrumú, THC-tartalmú kivonatokat fejlesszen az új piacok és alkalmazási módok részére” – mondta Dr. Jan Storch, a PharmaCan vezérigazgatója, ami a CBDepot anyavállalata.

A Valenciai Egyetem partnere a Worldpharma Biotech vállalat növényi eredetű hatóanyagokat gyárt egy olyan gyárban, ami a kozmetikai, gyógyszerészeti és táplálkozási iparágakban magas értékű vegyületek kivonatolására, izolálására és tisztítására szakosodott. A társaság létesítményeit a Spanyol Gyógyszer- és Orvosi Eszközök Ügynöksége (Spanish Agency of Medicines and Medical Devices – AEMPS) nyilvántartásba vette.

Storch állítása szerint az ügynökeik már előkészítették a megfelelő logisztikai útvonalat, viszont a kézbesítésre július elején kerül csak sor, amint újraindulnak a repülő járatok Valenciá felé.


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok