körülbelül 3 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Egy nemrégiben készült tanulmány szerint, az orvosi kannabisz legalizálása arra ösztönzi az embereket, hogy többet szexeljenek.

“Megállapítottuk, hogy az orvosi kannabisz törvények növelik a szexuális aktivitást” – következtettek a Connecticuti Egyetem és a Georgia State Egyetem kutatói.

Ez azonban nem az egyetlen kiváltott hatás, mivel a tanulmány azt is kimutatta, hogy az orvosi kannabiszra vonatkozó irányelvek elfogadását követően csökken a fogamzásgátlók használata és növekszik a születések száma.

Annak meghatározása érdekében, hogy az ilyen törvények miként befolyásolják az emberek szexuális életét, a kutatók adatok nagy halmazát elemezték ki, ami 1997 és 2011 között a fiatalok körében feltett „a szexuális aktivitással és a kanabiszhasználattal kapcsolatos részletes kérdéseket” tartalmazott. A felmérés a válaszadókat kifejezetten az elmúlt hónap kannabiszhasználata és a közösülés gyakorisága felől kérdezte.

Az elemzés szerint az orvosi kannabiszról szóló törvények elfogadását követően 4,3 százalékos növekedés volt tapasztalható “annak esélyét illetően, hogy az elmúlt hónapban egyszer vagy többször történt e szexuális együttlét”, valamint az „együttlétek növekedése közvetlenül a törvényváltozás után” volt tapasztalható.

“A szexuális viselkedésben bekövetkezett elsődleges változás amit megfigyeltünk a megnövekedett elkötelezettség a szexuális aktivitás során.”

Ezenkívül az orvosi kannabisz törvényeknek születésekre gyakorolt ​​hatása 2%-os növekedést eredményezett, vagyis ez 684 újszülöttel többet jelent per negyedév, „valamennyi fogamzóképes nő esetében”.

“Ezek az eredmények bizonyítékul szolgálnak arra vonatkozóan, hogy a kannabisz használatának jelentős, nem szándékos és pozitív hatása van a születési rátákra” – írták a szerzők a múlt hónap végén a Journal of Health Economics folyóiratban közzétett cikkben.

A fogamzásgátlókkal kapcsolatosan a kutatók kiemelik, hogy a kannabisz érzelmi hatásai „megváltoztathatják az érintettek hozzáállását a szexuális kockázatokhoz azáltal, hogy kevésbé aggódnak a közösülés következményei miatt, ami csökkentett fogamzásgátló használathoz vezet”.

Kannabisz vagy alkohol: Melyik a jobb a szexhez?

Az ilyen viselkedésbeli elváltozások magyarázatként szolgálhatnak arra vonatkozóan, hogy miért nő a születési arány, miután az emberek hozzáférnek az orvosi kannabiszhoz, annak ellenére, amit a tanulmány szerzői a kannabisz használatával összefüggő élettani hatásnak tulajdonítanak, miszerint a használata csökkentheti a termékenységet.

“A születésekkel kapcsolatos megállapításaink azt sugallják, hogy a viselkedési tényezők ellensúlyozhatják a kannabisz használatának fiziológiai változásait, amelyek hajlamosak csökkenteni a termékenységet” – írták.

„Megállapítottuk, hogy az orvosi kannabisz törvények elfogadása növeli a szexuális aktivitás iránti elkötelezettséget, és csökkenti a fogamzásgátló használatát is, feltéve, ha szexuálisan aktívak az érintettet” – zárja a tanulmány.” Mindkét mechanizmus együttesen azt sugallja, hogy a viselkedésbeli válaszok oka a szexuális kapcsolat azonnali hedonikus hatásaira irányuló fokozott figyelem, megnövekedett szex iránti hajlandóság, valamint a szexhez kapcsolódó jövőbeni költségek figyelmen kívül hagyása lehet.”

Noha a tanulmány célja a szexuális aktivitás viselkedésbeli változásainak leírása az orvosi kannabisz törvények bevezetését követően, a legfrissebb kutatások rámutatnak a kannabisz azon képességére is, hogy fokozza a szexuális élvezetet és fokozza a nemi vágyat mind férfiak, mind nők esetében.


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok