Thaiföld kannabisz
körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A kannabiszreform kapcsán az egyik legszigorúbb hely az ázsiai kontinens. Míg a kannabiszreform szinte minden más kontinensen terjed valamilyen formában, Ázsia továbbra is nagyrészt a történelem rossz oldalán áll, csakúgy mint kis hazánk.

Egy ország, Thaiföld meghatározó szerepet szeretne betölteni a kannabisziparban, amint azt a legfrissebb hírek bizonyítják, miszerint Thaiföld várhatóan engedélyezni fogja a magánszektor számára a kannabisz termesztését, valamint a külföldi befektetőt szerepvállalását, olvasható a Khaosod English oldalon.

A koronavírus okozta zavaros hónapokat követően újból megnyitja kannabisz-szabályozási platformját a helyi Élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet és egy, a kannabisz gyógyszereket előállító magánszektor ötéves tilalmának megszüntetését célzó, törvényjavaslat-tervezetet készített.

Két miniszteri rendelettervezet, az egyik a kannabiszt illetően, amit már tavalyi év vége óta, a másik a kendert illetően, amit január óta vizsgál az államtanács, szintén előrelépést mutatnak a vesztegzár feloldását követően.

E három törvény és szabályozás keretén belül a külföldiek a helyi törvényeknek megfelelően bejegyzett társaságként vállalhatnak majd szerepet, és nem rendelkezhetnek egyharmadot meghaladó részesedéssel.

Thaiföldi miniszterelnök orvosi kannabiszt használ egy rendezvényen Ganja kabala társaságában

Ezek ésszerű jogszabályok, amelyeket a thaiföldi kormánynak el kell fogadnia. Jelenleg a kannabisz termesztése nem engedélyezett a magánszektor számára, és ez nemcsak a helyi gazdaságokat korlátozza, hanem azon betegeket is, akik számára nem áll rendelkezésre a megfelelően ésszerű gyógyszerválaszték.

A külföldi befektetők beengedése mindig is rizikós volt, mivel egyes esetekben rontja a helyi befektetők és vállalkozók lehetőségeit. A tulajdonosi hányad felső korlátjának meghatározása okos lépés a külföldi befektetők által nyújtott lehetőségek növelése érdekében, miközben kiegyensúlyozottan szem előtt van tartva a helyi vállalkozók lehetőségeinek védelme is.

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok