körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Apácák újratöltve! 😂

A Catherine Meeusen (ma Kate nővér) által alapított Völgy Nővérei rend 2015 óta készít marihuána-alapú, gyógyászati célra szánt balzsamokat, kenőcsöket, cseppeket és szappanokat kaliforniai kommunájában. A nővérek nemcsak a növényi gyógyászat, de a helyi politikai aktivizmus és a feminizmus ügye mellett is elkötelezték magukat.

Az értelmező szótár egyértelműen fogalmaz: „az apáca női szerzetesrend tagja, kötött vallási előírások szabályai szerint zárt közösségben élő, fogadalmat tett nő”. A kaliforniai Völgy Nővérei, bár önként és elkötelezetten követik vállalásaikat, fogadalmaikhoz híven élnek, és öltözködésükben is nővérekre hasonlítanak, nem ragaszkodnak az apáca elnevezéshez. Alapítójuk, Kate nővér inkább nővériség névvel illeti mindazt, ami összetartja a közösséget.

OLVASS TOVÁBB

Marihuánával protestál és feminista vállalkozást épít egy kaliforniai apácarend

Marihuánával protestál és feminista vállalkozást épít egy kaliforniai apácarendKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok