körülbelül 3 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az NBA Játékosok Szakszervezetének vezetője csatlakozik egy nagy kannabisztársaság igazgatótanácsához, pont amikor olyan jelentések kerültek felszínre, miszerint a játékosokat nem fogják kannabisz és más szabadidős kábítószerekre tesztelni, a következő hónapban Orlando-ban megrendezésre kerülő szezon befejezés során.

Michele Roberts, aki 2014 óta a Nemzeti Kosárlabda Játékosok Szövetségének (NBPA) ügyvezető igazgatója, a Cresco Labs nemzeti kannabisz társaság első női igazgatósági tagja lesz, jelentette be a cég szerdán.

Egy sajtóközleményben számolt be arról, hogy segíti fejleszteni a Cresco „kiváló minőségű termékek és szolgáltatások jellegzetes márkáit, különösen azokra fektetve hangsúlyt amik ígéretesek mint orvosi kannabisz olyan állapotok és betegségek kezelésére, ahol a hagyományos gyógymódok nem felelnek meg a betegek elvárásainak”.

Roberts hozzátette, hogy elkötelezett amellett, hogy támogassa a társaság társadalmi felelősségvállalásra irányuló erőfeszítéseit annak érdekében, hogy „javuljon az egyének életszínvonala és az alulreprezentált közösségek helyzete”.

Teljes munkaidős állása során Roberts az NBA kannabisz politikájának megreformálását is támogatja, 2018-ban kijelentve, hogy érzi, hogy „komoly jelek vannak, amik alátámasztják a kannabisz hatékonyságát és a számunkra nyújtott értékét, különösen a fájdalomkezelésben”.

“Folyamatosan tárgyalunk a ligával, hogy lássuk, mire juthatunk” – mondta akkoriban. “Nyilvánvaló, hogy a jövő az, hogy a kannabiszt valószínűleg az egész országban rövid időn belül dekriminalizálják.”

Most úgy tűnik, hogy ezek a tárgyalások megtérülnek, mivel a ‘The Athletic’-nak beszámoló források szerint, a liga és a játékosok szakszervezete megállapodtak abban, hogy felfüggesztik a rekreációs drogra való tesztelést, legalábbis a jelenlegi rövidített szezonra. Az NBA azonban továbbra is vizsgálni fogja a teljesítményfokozó szereket.

Ez a jelenlegi nyilvánvalóan csupán egy ideiglenes helyzet meghosszabbítása, mivel állítólag a játékosokat nem tesztelték kannabiszra a koronavírus-járvány idején, ami az NBA-t idén félbeszakította. Nem egyértelmű viszont egyelőre, hogy a Disney World-ben megrendezett bajnokságot követően véglegesítik-e ezt a politikát, viszont a kollektív szerződésről szóló tárgyalások még mindig folyamatban vannak.

“Arról tárgyalunk Michele Roberts-szel és a játékosok szövetségével, hogy mi legyen a politikánk” – mondta tavaly Adam Silver, NBA képviselő. „Úgy vélem, ez nem arról szól, hogy mit csinálnak a srácok nyáron. Ha nyáron akarnak kannabiszt szívni, tegyék. Sok országban törvényes. Ezzel nincs gond. Azt hiszem, némi aggodalom van viszont akörül, hogy néhányan a szezonban is szívnának. ”

Ha az NBA végül befejezi a kannabiszra való tesztelést, akkor ez egy újabb példája lenne a drogpolitika alakulásának a nemzeti sport ligák világában. Az év elején az MLB jelentette be, hogy a játékosaikat nem teszteli tovább kannabiszra, bár a kannabisz társaságok nem szponzorálhatják őket.

Az NFL szintén úgy döntött, hogy megszünteti a pozitív drogtesztek miatt járó felfüggesztéseket, és rövidítik a kábítószer-tesztek időablakát.


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok