körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Segített a betegeken, most viszont az édesanyja halt meg. A gyógyító Dvořákot nem engedték ki a börtönből, hogy elbúcsúzzon édesanyjától.

Ez egy szomorú történet, amit áthat a furcsa igazságtalanság. Így lehetne leírni a legendás cseh kannabisztermesztő és gyógyszerkészítő, Dušan Dvořák történetét.

A bíróság rács mögé küldte, mert otthon orvosi kendert termesztett, amely tevékenységgel nem volt hajlandó felhagyni. A cellában nemrégiben a legszomorúbb hír érte utol. Meghalt az édesanyja.

Dušan Dvořáknak, az orvosi kannabisz talán leghíresebb cseh támogatójának, aki életét – ahogy azt ő maga állítja – nemtoxikus kannabiszból történő gyógyszerek és tinktúrák előállításának szentelte, összesen hat évet kell rács mögött töltenie.

2018-ban a bíróság hároméves feltételessel engedte szabadon 150 növény termesztése miatt.

Dvořák azonban nem tett eleget a feltételeknek, folytatva a gyógynövények termesztését, ezért letöltendő börtönbüntetést kapott, konkrétan a bíróság hat évnyi letöltendő börtönbüntetést szabott ki neki idén szeptember végén.

Sajnálatos módon csak néhány tíz nappal a bebörtönzését követően Dvořáknak meghalt a szeretett édesanya, akitől nem tudott elbúcsúzni.

Dvořák barátja, Radim Karlach, pénteken a Facebookon tájékoztatott a tragikus eseményről.

“A bebörtönzött gyógyító, Dušan Dvořák nem tudott elbúcsúzni édesanyjától. Tegnap este halt meg, miközben fiát azért tartják fogva, mert súlyos betegeken és szenvedőkön segített”- mondta egy bejegyzésében.

Kendertér - legendarneho ceskeho pestovatela konope zastihla za mrezami zla sprava 1

Dvořák már régóta azt állítja, hogy az elfogult bíróság és rendőri nyomozás áldozata. A gyógyító továbbra is fenntartja, hogy az általa termesztett kannabisz nem toxikus és alacsony THC-szinttel rendelkezik, ami legális. A rendőrség viszont azzal vádolta Dvořákot, hogy rossz mérések alkalmazott .

Dvořák által termesztett kannabiszt az igazságügyi szakértők is többször megvizsgálták, és mindannyiszor megállapították, hogy az meghaladta a megengedett THC szintet.

A gyógyító a múltban megpróbálta megkerülni a rendőrséget és a bíróságot, és megpróbált politikai menedékjogot kérni Kanadától. Sikertelenül.

A büntetését a kitűzött napon kezdte el tölteni.

Tűrjük az alkoholistákat, de ha a borovicska helyett kannabiszt fogyaszt valaki, az bűnöző.

“Soha nem mondtam, hogy nem tartom tiszteletben a törvényeket. Nem fogom azonban tiszteletben tartani a bírósági kartellt és a korrupciót, amikor valaki azt állítja, hogy ami a kertünkben nőt, az marihuána “- mondta Dvořák.

Dvořákot erőteljesen támogatja a nyilvánosság is, nemrég számos elismert kannabinoid-szakértő a világ minden tájáról állt ki mellette.

“Dvořák 6 évet kapott orvosi, nem toxikus, kannabiszból történő tinktúrák és kenőcsök előállítása miatt, amelyek enyhítették a rákos és sclerosis multiplexes betegek fájdalmait. Ugyanakkor itthon a nemi erőszak elkövetése miatt elítéltek, ideértve a gyerekeken elkövetett nemi erőszakot is, az esetek felében próbaidővel hagyják el a bíróságot. Dušan Dvořák édesanyja élete utolsó évében nem lehetett együtt szeretett fiával “- tette hozzá Karlach a Facebookon.


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok