A fájdalomtól szenvedő betegek az orvosi kannabisz kezelést követően javult életminőségről és csökkent vényköteles gyógyszerhasználatról számolnak be
körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az inhalált kannabisz huzamos használata a fájdalomcsillapító gyógyszerek használatának csökkenésével és a krónikus fájdalomban szenvedő betegek életminőségének javulásával jár együtt – derül ki a Frontiers in Pharmacology folyóiratban közzétett longitudinális adatokból.

Izraeli kutatók egy csoportja hat hónapon keresztül értékelte a kannabisz orvosi alkalmazását krónikus, nem rákos fájdalommal küzdő betegek csoportján. A vizsgálat résztvevőinek többsége vagy neuropátiában, vagy mozgásszervi fájdalomban szenvedett.

Az alanyok vényköteles fájdalomcsillapítók használata a felére csökkent a vizsgált időszak alatt – ez a megállapítás összhangban áll a korábbi vizsgálatokkal. Azok az alanyok, akik magas THC-tartalmú virágzatokat fogyasztottak, számoltak be a vényköteles fájdalomcsillapítók használatának legjelentősebb csökkenéséről. A legtöbb résztvevő az általános életminőség jelentős javulásáról számolt be, annak ellenére, hogy arról is beszámolt, hogy a fájdalom intenzitásának általános szintje a vizsgálat során stabil maradt. A leggyakrabban jelentett mellékhatások a fáradtság és a szájszárazság voltak.

A szerzők megállapították: „A fájdalomcsillapító gyógyszerek fogyasztásának aránya 46 százalékról 28-ra csökkent, miközben az életminőség  (Quality of Life – QoL) mutatója 49 százalékról 62-re emelkedett. … Ezek az eredmények rávilágíthatnak az MC [orvosi kannabisz] hosszú távú jótékony hatásaira a CNCP [krónikus nem rákos fájdalommal küzdő] betegeket illetően. ”

Amennyiben további érdekes információkra éhezel a legális kannabisz pozitív hatásaival kapcsolatosan javasoljuk a következő oldal megtekintését: https://kenderter.eu/kannabisz-vagy-drog-szoljanak-a-tenyek/

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok