körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

2020. október 13-án az Európai Parlament és a Medicinal Cannabis Europe tagjai szervezték a „Az orvosi kannabisz európai megközelítése felé” című konferenciát.

A Medicinal Cannabis Europe az Európai Parlament állásfoglalását kéri az orvosi kannabiszról
A betegeknek Európa-szerte egyenetlen a hozzáférésük az orvosi kannabiszhoz. Ezzel párhuzamosan az orvosi kannabiszipar számos országspecifikus szabályozási kerettel néz szembe, amelyek akadályozzák fejlődését. 2020. október 13-án Frédérique Ries, Alex Agius Saliba és Tilly Metz európai parlamenti képviselők a Medicinal Cannabis Europe együttműködésével életképes megoldásokat kerestek, és európai megközelítést szorgalmaztak az orvosi kannabisz vonatkozásában. Következő lépésként a Medicinal Cannabis Europe felszólítja az Európai Parlamentet, hogy dolgozzon ki egy állásfoglalást az orvosi kannabisz közös európai definíciójára, amelyet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szintjén is javasolni kell.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1961. évi, a kábítószerekről szóló egységes egyezménye korlátozza bizonyos szabályozott anyagok, például a kannabisz gyógyászati használatát. Mégis, bizonyítékok alapján az orvosi kannabisz számos betegség és rendellenesség (pl. szklerózis multiplex, epilepszia, fibromyalgia) ellen lehet hatény. Különböző betegségek, köztük a rák egyes kezelési módszerei által kiváltott fájdalmak enyhítésére is alkalmazzák.

Jelenleg az európai tagállamok különböző szabályokat alkalmaznak a magas minőségű kannabisz alapú gyógyszerek előállítására, engedélyezésére és forgalmazására. A szabályozási keret széttöredezettsége akadályozza a betegek hozzáférését a szükséges ellátáshoz, és megakadályozza egy valóban engedélyezett európai orvosi kannabisz értéklánc kialakulását.

Október 13-án az Európai Bizottság, az EP-képviselők, a tudományos és a betegközösségek, valamint az ipar képviselői összegyűltek egy konferencián, melynek címe: „Az orvosi kannabisz európai megközelítése felé”. Megbeszélték azokat az akadályokat, amelyeket a betegek tapasztalnak az orvosi kannabiszhoz való hozzáférés terén, a hiányosságokat, amelyek pótolhatók a kutatásban és az innovációban, valamint felvázolták azokat a megközelítéseket, amelyek relevánsnak tekinthetők az orvosi kannabiszra vonatkozó páneurópai megközelítés szempontjából.

forrás:

A Medicinal Cannabis Europe az Európai Parlament állásfoglalását kéri az orvosi kannabiszról | Magyar Orvosi Kannabisz EgyesületKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok