Alabama legalizál - a legújabb amerikai tagállam
körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Alabama a legújabb amerikai állam, amelyik legalizálta az orvosi kannabiszt.

Május 17-én hétfőn – alig több, mint egy héttel azután, hogy az államház és a szenátus jóváhagyta az orvosi kannabisz legalizálásáról szóló törvényjavaslatot – Kay Ivey kormányzó törvénybe foglalta a javaslatot.

Az új program lehetővé teszi, hogy azok a betegek, aki a 16 minősített egészségügyi állapot egyikében élnek, beleértve a rákot, a végzetes betegségeket és a depressziót, orvosi javaslatra kannabiszt vásároljanak.

A törvényjavaslat

Az alabamai szenátus februárban 15 perces vita után 21-8 arányú szavazással jóvá hagyta a törvényjavaslatot. A képviselő-testület ezt követően két bizottságnak is kiküldte a javaslatot, mielőtt május 6-án 68-24-es aránnyal elfogadta.

A törvényjavaslat engedélyezi az orvosi kannabisz értékesítését tabletta, bőr tapasz és krém formában, azonban pékáruként, cigarettaként és elektromos cigarettaként nem.

Illinois a legújabb amerikai tagállam, ahol legalizálták a marihuána használatot

Ezen termékek napi THC-dózisa 50 milligrammra korlátozódik. Azonban ez a maximum dózis meghaladhatja a 75 milligrammot végzetes betegség esetén, illetve amennyiben a kezelőorvos magasabb dózist javasol 90 napnál tovább tartó kezelések esetében.

Az Associated Press híroldal alapján a kannabisz használathoz szükséges minősített egészségügyi állapot magában foglalja a rákkal kapcsolatos hányingert, krónikus fájdalmat, Crohn-kórt, depressziót, epilepsziát, HIV-vel/AIDS-szel járó hányingert, pánikbetegséget, Parkinson-kórt, tartós hányingert, poszttraumás stressz rendellenességet, sarlósejtes vérszegénységet, Sclerosis Multiplex okozta izom merevséget, gerincvelő sérülést és Tourette-szindrómát.

A törvényjavaslat szerint az üzleti engedély iránti kérelmek várhatóan 2022. szeptember 1-jén kezdődnek.

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok