Alabama legalizál - a legújabb amerikai tagállam
körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

Alabama a legújabb amerikai állam, amelyik legalizálta az orvosi kannabiszt.

Május 17-én hétfőn – alig több, mint egy héttel azután, hogy az államház és a szenátus jóváhagyta az orvosi kannabisz legalizálásáról szóló törvényjavaslatot – Kay Ivey kormányzó törvénybe foglalta a javaslatot.

Az új program lehetővé teszi, hogy azok a betegek, aki a 16 minősített egészségügyi állapot egyikében élnek, beleértve a rákot, a végzetes betegségeket és a depressziót, orvosi javaslatra kannabiszt vásároljanak.

A törvényjavaslat

Az alabamai szenátus februárban 15 perces vita után 21-8 arányú szavazással jóvá hagyta a törvényjavaslatot. A képviselő-testület ezt követően két bizottságnak is kiküldte a javaslatot, mielőtt május 6-án 68-24-es aránnyal elfogadta.

A törvényjavaslat engedélyezi az orvosi kannabisz értékesítését tabletta, bőr tapasz és krém formában, azonban pékáruként, cigarettaként és elektromos cigarettaként nem.

Illinois a legújabb amerikai tagállam, ahol legalizálták a marihuána használatot

Ezen termékek napi THC-dózisa 50 milligrammra korlátozódik. Azonban ez a maximum dózis meghaladhatja a 75 milligrammot végzetes betegség esetén, illetve amennyiben a kezelőorvos magasabb dózist javasol 90 napnál tovább tartó kezelések esetében.

Az Associated Press híroldal alapján a kannabisz használathoz szükséges minősített egészségügyi állapot magában foglalja a rákkal kapcsolatos hányingert, krónikus fájdalmat, Crohn-kórt, depressziót, epilepsziát, HIV-vel/AIDS-szel járó hányingert, pánikbetegséget, Parkinson-kórt, tartós hányingert, poszttraumás stressz rendellenességet, sarlósejtes vérszegénységet, Sclerosis Multiplex okozta izom merevséget, gerincvelő sérülést és Tourette-szindrómát.

A törvényjavaslat szerint az üzleti engedély iránti kérelmek várhatóan 2022. szeptember 1-jén kezdődnek.

§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom