körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Melegházakban termesztett marihuánát és dolgozott fel droggá laboratóriumban az Egyesített Erők műveleti övezetében egy ATO-s veterán közbűntényes társával, kábítószer csomagolása közben vették őket őrizetbe az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatárasai – adta hírül szombaton a korrespondent.net hírportál az SZBU honlapjára hivatkozva.

A nyomozás adatai szerint két Luhanszk megyei férfi – egy önkéntes ATO-s veterán és egy bűnöző – drogüzletbe fogott, melegházakban termesztett marihuanából állított elő kábítószert. Az ültetvényeket a háztáji gazdaságaikban létesítették Privolje és Zolote településeken.

Az SZBU közleménye szerint a két díler a elit marihuánafajtákat termesztett modern öntözési technológiával. A drogot egyedül dolgozták fel és csomagolták, majd szállították a Doneck, Harkiv és Dnyipropetrovszk megyei megrendelőknek. Az ügyfeleket az interneten keresték, az árut postán vagy futárral küldték.

A két férfit drogkészítés közben érték tetten. A házkutatás során a melegházakban több mint ezer tő marihuanát, a termesztéshez használt berendezést, 10 kg vetőmagot, 150 kendertövet és becsomagolt drogot foglaltak le a hatóság emberei. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke 4,5 millió hrivnya. Az ügyben megindult a büntetőjogi eljárás kábítószerek törvénytelen előállítása és terjesztése címén. A két férfit őrizetbe vették és vizsgálati fogságba helyezték.

forrás:

ATO-s veterán és közbűntényes társa állított elő nagyüzemileg drogot a hadműveleti övezetben

ATO-s veterán és közbűntényes társa állított elő nagyüzemileg drogot a hadműveleti övezetbenKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok