körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Nehéz összehasonlítani az alkoholt és a marihuánát, hiszen utóbbi a legtöbb országban tiltott, és csak szűk réteg használja. Melyik károsabb?

A marihuána az egyik legismertebb a könnyű drogok közül. Bár Magyarországon fogyasztása és birtoklása is tiltott, terápiás vagy rekreációs célból a világon egyre több helyen engedélyezik használatát. Míg ez a szer egyértelműen tiltólistás, az alkoholhoz bármilyen mennyiségben hozzájuthatunk 18 év felett. Gyakorta felmerül a kérdés, hogy a két kábító hatású szer közül valójában melyik károsabb.

A marihuána vagy az alkohol károsabb?
A kérdésre nem könnyű válaszolni: számos tényező miatt nehéz összehasonlítani az európai kultúra alapját képező alkohol, illetve a behatárolható társadalmi körökben is csupán néhány évtizede elterjedt kannabisz fogyasztásának hatását. Előbbiről több évtizeden átívelő kutatási anyagok is elérhetőek, utóbbiról azonban – éppen illegalitása miatt – kevés tudományos írás született. Fontos azt is tisztázni, hogy mitől károsabb az egyik kábítószer a másiknál. Az rosszabb-e például, amely komolyabb függőséghez vezet, amelyik előbb okoz károkat a szervezetben, vagy amelyiknek súlyosabb a társadalmi hatása? Ha az alábbi szempontok szerint külön megvizsgáljuk a marihuánát és az alkoholt, érdekes eredményt kapunk.

OLVASS TOVÁBB

Kiderült, károsabb-e a fű az alkoholnál

Kiderült, károsabb-e a fű az alkoholnálKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok