körülbelül 5 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

Hírességek, republikánus tisztviselők és jogvédők egy csoportja szerdán levelet küldött Trump elnöknek, amelyben arra késztetik, hogy kegyelmezzen meg, vagy módosítsa a szövetségi börtönben lévő erőszakmentes kannabisz-bűncselekmények miatt raboskodók büntetéseit.

A levél, amely a szervezők állítása szerint egy korábbi kérés alapján készült, miután megvitatták az előző javaslatot Trump vezető tanácsadójának és vejének (Jared Kushner) hivatalával, kimondja, hogy az aláírók „határozottan úgy vélik, hogy az igazságosság szükségessé teszi a végrehajtó kegyelem gyakorlását ezekben az esetekben. ”

A legutóbbi javaslatot egy csatolmánnyal egészítettek ki – Kushner irodájának kérésére, mondták az ügyvédek – ami egy, a kannabisszal elkövetett bűncselekmények miatt rács mögött lévő, 24 személyt tartalmazó lista, akik közül többen életfogytiglani büntetésüket töltik.

Weldon Angelos, aki maga is el lett ítélve kannabisz miatt és kötelező minimális letöltendő büntetését töltötte, mielőtt a bíróság enyhítette volna a büntetését és szabadon engedte volna, márciusban személyesen kézbesítette a levél első változatát a Fehér Ház felé. Weldon Angelos azt nyilatkozta a Marijuana Moment-nek, hogy Kushner irodája ezután megkereste szervezetét, a Mission Green-t, hogy megkérjék, hogy az ügyvédek a kérelmet újból nyújtsák be, viszont ezúttal tartalmazza a bebörtönzöttek listáját is, akikről úgy vélik, hogy különös mód joguk van az elnöki kegyelemhez.

E két tucat, jelenleg bebörtönzött személy között vannak olyan emberek, mint Luke Scarmazzo, akit 22 év börtönbüntetésre ítéltek szövetségi börtönben, amiért államilag törvényes orvosi kannabisz üzletet működtetett Kaliforniában. Ezeknek a fogvatartottaknak nem lenne illendő megvárniuk, amíg a kongresszus eljut a szövetségi törvénykezés átalakításához, és az elnöknek végrehajtó intézkedéseket kell alkalmaznia kegyelmükért – áll a levélben.

“Ön támogatta az államok azon jogához, hogy saját, különösen gyógyászati ​​célú, kannabisz-törvényeket vezessenek be” – írták az aláírók, köztük az NBA korábbi sztárja, Kevin Garnett. “És bár a kongresszus elé számos javaslatot terjesztenek elő a kannabisz-tilalom végleges megszüntetésére, hiányzik belőlük a kegyelem azok számára, akik kannabiszt értékesítettek.”

Colorado kormányzója több ezer kannabisz kegyelmet osztott ki az új kegyelmi hatalom révén

“Tekintettel a javasolt jogszabályok hiányosságaira, a kongresszus tehetetlenségére és a szabadság elengedhetetlen szükségességére, a kegyelem a megfelelő eszköz a probléma megoldására” – folytatja. – “Önnek és egyedül Önnek van hatalma arra, hogy rendbe tegye a korábbi közigazgatás képmutatását. Míg a kannabisz virágzó, legális piacággá vált és sokakat gazdagított meg, az elődei figyelmen kívül hagyták azokat az embereket, akik hosszú szövetségi büntetésüket töltötték és töltik ugyanazért.”

A demokraták által irányított képviselőház vezetői bejelentették, hogy a jövő hónapban a kannabisz szövetségi legalizálásáról szóló nagy horderejű törvényjavaslatról terveznek szavazni, de a republikánus szenátus nem mutatta semmi jelét, hogy Ők is így szándékoznak tenni.

Az új levél több mint 50 aláírója között van Alice Johnson, aki megjelent a Republikánus Nemzeti Konventen ( RNC ), és akinek története Trump kampányhirdetéseiben szerepelt, miután az elnök enyhítette kábítószer-ítéletét.

Kansasi, maine-i és a missouri-i republikánus törvényhozók szintén aláírták  a kérelmet, mint ahogy egy korábbi amerikai ügyvéd, továbbá Danny Trejo színész, a New Haven, a missouri-i rendőrfőnök, valamint az új-mexikói kormányzót és elnökjelöltet, Gary Johnsont. Olyan csoportok képviselői is csatlakoztak hozzájuk , mint a #cut50 (egy nemzeti, több pártú erőfeszítés a börtön népességének csökkentése érdekében, miközben közösség biztonságosabbá válik), a Marijuana Policy Project (Az Egyesült Államok első számú szervezete, amely legalizálja a kannabiszt) és a Law Enforcement Action Partnership (A rendőrség, ügyészek, bírák, korrekciós tisztviselők és más bűnüldözési tisztviselők által létrehozott nonprofit szervezet, ami a büntető igazságszolgáltatás és a drogpolitika reformjaiért küzd, és biztonságosabbá és igazságosabbá teszi a közösséget).

Eddigi szolgálata alatt Trump 27 kegyelmet és 11 büntetéscsökkentést osztott ki. De a levél mögött álló szószólók, köztük a Mission Green-nel időközben társult CAN-DO Alapítvány tagjai arra számítanak, hogy az elkövetkező hetekben a végrehajtó hivatal kegyelemi eljárása felgyorsul, ahogy az szokás az elnökség utolsó heteiben.

Kushner és a Fehér Ház sajtóirodája nem válaszolt azonnal a Marijuana Moment megkeresésre, hogy kommentálja ezt a történetet.

Angelos elmondta, hogy nem kapott megerősítést az időzítést illetően, de arra számít, hogy Trump már a hálaadás ünnepén bejelenti további kegyelmeit és kommutációit (büntetéscsökkentéseit).

„Nevetséges, hogy jelenleg hány milliárdosunk van a kannabisz-iparban, mégis bizonyos személyeket azért tartunk börtönben, mert pontosan ugyanezt tették. Ez csak a következő példája a tékozló és romboló büntető igazságszolgáltatási rendszernek ”- mondta sajtóközleményében. “Meggyőződésem, hogy Trump elnök határozottan fontolóra veszi a legsúlyosabb büntetések feloldását, amelyekre felhívtuk a figyelmét.”

“Ő a modern történelem első olyan elnöke, aki az első néhány évében számos büntetést váltott ki” – tette hozzá. “Hagyományosan a kegyelem és a kommutáció az elnökség végén történik, és ez a hozzáállása némi vigaszt nyújt számunkra a tekintetben, hogy néhány rabnak igazságot szolgáltathatunk.”

Egyelőre nem látható, hogy Trump hogyan reagál majd a kannabisz-specifikus kegyelem iránti kérelemre.

Újraválasztási kampánya a büntető igazságszolgáltatás reform jelöltjének állította be, de nem támogatta proaktív módon a kannabiszreformot.

Emellett az orvosi kannabisz támogatásának ígérete ellenére az elnök nyilvánvalóan negatív nézeteket vall a kannabiszfogyasztásról, amint azt egy 2018-as felvétel is bizonyítja, amelyben azt mondta, hogy a kannabisz használata miatt az emberek „elveszítik az IQ-pontaikat”.

by Marijuana Moment§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom