körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Ki gondolta volna, hogy a kannabisz hamarabb jut el az űrbe mint te?

Valószínű mindenki ismeri Carl Sagan csillagászt. Aki esetleg még nem találkozott a nevével Carl Sagan szerzője és házigazdája volt a Cosmos című műsornak, segített összeállítani a Voyager Arany Lemezének (Voyager Golden Record) lejátszási listáját, kiemelkedő tudományos karrierje volt, és Bill Nye-t és Neil deGrasse Tysont egyaránt inspirálta, hogy olyan tudományos oktatókká váljanak, mint amilyenek. Mind e mellet lelkes kannabisz fogyasztó és rajongó volt!

Bárcsak megélhette volna ezt a napot, amikor Elon Musk kannabiszt akar küldeni az űrbe.

Komolyan, nem viccelünk! Elon cége Space X néhány további árucikk között kannabiszt fog küldeni a Nemzetközi Űrállomás (ISS) űrhajósainak.

A Nemzetközi Űrállomást megjárt kenderminták visszatértek a Földre

A szállítás a következő úttal, várhatóan 2020 márciusában, valósul meg. Felmerül a kérdés, hogy vajon mi értelme ennek.

Elon társasága együttműködik egy Front Range Biosciences nevű agrotechnikai céggel és közös céljuk, hogy legális alacsony THC tartalmú kender fajtát küldjenek az űrbe. Miután a kendert feljuttatták egy hónapra bekerül egy ISS inkubátorba. A 30 nap folyamán a boulderi Colorado Egyetem tudósai távolról felügyelik a növényeket.

A 30 nap elteltével a kultúrákat visszajuttatják a földre és a Front Range Biosciences ezután megpróbálja kitalálni, hogy a térbeli sugárzás és a mikrogravitáció milyen hatást gyakorolt a kender növényre.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket! 🙂

 KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok