Az orvosi kannabisz óriási siker!
körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az ázsiai kontinensen a föld legszigorúbb kannabisz-törvényei uralkodtak, és bár ez Ázsia egyes országaira még mindig igaz, a kannabisz-reform kezd terjedni a kontinensen.

Ez leginkább Thaiföldre igaz, ahol úgy tűnik, hogy a fiatalnak mondható orvosi kannabisz-program virágzik. Thaiföld az első olyan ország volt 2018-ban a régióban, amely elfogadta az orvosi kannabisz legalizálására irányuló intézkedéseket.

Azóta egyre több beteg jelentkezett az orvosi kannabisz legális igénybevételére. Thaiföld egészségügyi minisztere szerint elsöprő mennyiségű beteg számol be pozitív eredményekről. Ahogy Bangkok Post számolt be róla:

„Anutin Charnvirakul egészségügyi miniszter szerint az országszerte nyílt több mint 300 orvosi kannabiszklinika pácienseinek legalább 70%-a számolt be a tünetek javulásáról a kezelések megkezdése óta. Anutin úr erről múlt hét szerdán Buri Ram Muang körzetében az orvosi kannabiszkivonatok használatáról szóló tanfolyamon számolt be.”

Körülbelül 150 orvos és gyógyszerész vett részt a 9. Közegészségügyi Régióból azon a tréningen, amelyen részt vett a közegészségügyi titkár Kiattiphum Wongrajit és az Orvosi Szolgáltatások Főosztályának főigazgatója, Somsak Akksilp is.

A képzést a 7. Közegészségügyi Régióban videohívás útján bonyolították le annak érdekében, hogy megosszák az orvosi ismereteket és technológiai betekintést nyújtsanak az orvosi kannabisz használatának legjobb módjairól.

Anutin úr, aki egyben miniszterelnök-helyettes is, elmondta, hogy a minisztérium támogatja az orvosi kannabisz használatát a rászoruló betegek megsegítése érdekében. Elmondása szerint a mintegy 311 orvosi kannabiszklinika több mint 14 200, a legtöbb esetben végstádiumú rákban szenvedő embernek nyújtott kezelést. A többiek Parkinson-kórban, gyógyszerrezisztens neuropátiás fájdalomban, álmatlanságban és egyéb betegségekben szenvednek. Több mint 98%-uk szerint nem tapasztaltak mellékhatásokat.

Thaiföldi miniszterelnök orvosi kannabiszt használ egy rendezvényen Ganja kabala társaságában

A klinikák közül számos rendelkezik forródróttal, amik segítségével tanácsot adnak az orvosi kannabiszt illetően, továbbá olyan rendszerrel, amely segíti azokat a betegeket, akik palliatív ellátásra szorulnak és online regisztrációval azok számára, akik felvilágosítást szeretnének kapni az orvosi kannabisz használatát illetően.

Dr. Somsak elmondta, hogy osztálya folyamatosan halad az egészségügyi dolgozók oktatása terén országszerte.

2019 óta osztálya, valamint a Thai Hagyományos és Alternatív Orvostudományi Tanszék mintegy 11 750 egészségügyi dolgozója részesült képzésben – mondta.

Az orvosi kannabiszklinikák működtetésére jogosult kórházaknak rendelkezniük kell az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal által kiadott orvosi kannabiszengedéllyel, igazolt szakemberekkel és tünetkövető rendszerrel – mondta.


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok