körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt vádat emelt egy szerb kamionsofőrrel szemben, aki a vezetőfülkében elrejtve 20 kg marihuánát hozott be az országba. A vámvizsgálaton lebukott, hiába próbálták őrölt kávéval elfedni a kábítószer jellegzetes szagát.

A vádirat szerint a kamionsofőrként dolgozó szerb férfi 2019. szeptember 11-én Szerbiában, Novi Sad egyik kávézójában megállapodott egy ismereten személlyel, hogy marihuánát tartalmazó csomagokat szállít Magyarországon keresztül Németországba. Terveik szerint a sofőrnek a kábítószert az egyik német autópálya kamionos pihenőhelyén kellett volna átadnia a csomagokért jelentkező személynek. A vádlott csomagonként 300 euró ellenében vállalta a küldetést.

Két nap múlva a vádlott Novi Sadban, egy áruházi parkolóban átvett 3 darab, kábítószert tartalmazó csomagokkal teli utazótáskát, majd a kamionnal útnak indult. Az utazótáskákban összesen 20 csomag, fóliával körbetekert kábítószer volt, amiket a férfi a kamion vezetőfülkéjében a párnájában, valamint a fekhely alatt, a gyárilag kialakított tárolórekeszekben és az oldalfalak borítása mögött rejtett el.

Éjfél körül ért a magyar határra, ahol belépéskor csak egy személyes poggyászt jelentett be. Bár a lebukás elkerülése érdekében a csomagolás nejlon rétegei közé darált kávét tettek, a vámvizsgálat során a rejtekhelyekről mind a 20 csomag kábítószer előkerült. A lefoglalt növényi törmelékek kábítószer tartalma meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

forrás:

20 kg marihuánát rejtett a vezetőfülkébe a kamionsofőr | ÜgyészségKENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok