körülbelül 3 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

Igaz tudjuk, hogy nincs ilyen, hogy orvosi kannabisz, csak az állambácsi tudja majd szabványosítás által jobban ellenőrizni a piacot, de azért érdekes lehet azoknak akik érdeklődnek a téma iránt…

Oszlassuk el a tévhiteket! ORVOSI KANNABISZ sokrétű felhasználása

Szelestei Miklós a Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület elnökének előadása

Figyelemfelkeltőnek csak egy-két kiragadott terület az orvosi kannabisz sokrétű felhasználhatóságáról:

Görcsoldó és szorongáscsillapító tulajdonságairól ismert, nyugtató hatással van a központi idegrendszerre, migrénes fejfájást csillapítja, gyulladáscsökkentő. Kényszer betegségek kezelésében, még az alkoholizmus legyőzésében is segítségünkre lehet. Olyan neurodegeneratív betegségekben szenvedőkre van jó hatással, mint az Alzheimer kór, gyógyítja az epilepszia néhány formáját, és meggátolja a rákos sejtek terjedését. Sclerosis multiplex, Parkinson-kór kezelésében is nagy segítséget nyújt.

Tudtad, hogy a kender a mindennapi élet más területein is nagy hasznunkra lehet?

Kender képes megtisztítani a talajt, eltávolítja a toxikus fémeket és szennyeződéseket a talajból. Legjobb bio üzemanyag. A termése felhasználható a biológiailag lebomló műanyagok, építőanyagok pld. gipszkarton, szigetelés, papír, ruházat, illetve a magolajból készült szappanok és bio üzemanyagok gyártására. Még a Porsche is használ kender bázisú anyagot pályaautójában, ezzel csökkentve a súlyt, de megtartva a szilárdságot és a biztonságot. Biológiailag lebontható és újrahasznosítható kenderalapú termékekre való áttérés jelentős előnyökkel járhat a környezet és az emberi egészség szempontjából. Gondoljunk csak az évente óceánokba beszivárgó közel 8 millió tonnás műanyag csökkentésének lehetőségére, a szépség- és higiéniai termékekben lévő kőolaj-származékok elleni fogyasztói aggályokra.

A kannabisz növény évezredeken át szerepet játszott az ember fejlődésben, míg a modern iparágak és gyógyszerek megjelenése, valamint pszichoaktív hatása az 1930-as években történő betiltásához vezetett. Az utóbbi években egyre többet hallani az orvosi célú felhasználásáról, bár ez a terület kevésbé ismert a többség számára, azonban egyre több kutatás, köztük embereken végzett klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy fontos helyet tölt be az általános gyógyászatban. Szelestei Miklós előadásában bemutatja a kannabisz növény gyógyászati használatának történelmét, a tudományos ismeretek áttekintését és a legfrissebb kutatások, valamint nemzetközi tapasztalatok iránymutatását.

Szelestei Miklós – Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület, elnök 2013 óta aktivistaként, 2017 óta pedig a Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület elnökeként dolgozik azon, hogy a kannabisz növény gyógyászati használatát megismertesse a érdeklődőkkel, kiemelt figyelmet szentelve a szakma és a törvényhozók tájékoztatására. Munkája során konzultált orvosokkal, gyógyszerészekkel, kormányzati intézményekkel, politikai pártokkal és több ezer beteggel, akik hiteles tájékoztatásra szorulnak. Előadásokban, rádió, TV és újság interjúkban hívja fel a figyelmet az egyesület tevékenységére és a legújabb kutatásokra, valamint tudományos ismeretekre. Elsőként segített magyar betegeknek kannabisz alapú törzskönyvezett gyógyszer beszerzésében és tájékoztatja az orvosokat a hivatalos lehetőségekről. Az egyesülettel célja, hogy Magyarországon kidolgozásra kerüljön egy orvosi kannabisz program, ami magába foglalja az oktatást, az előállítást, a minőség ellenőrzést és a betegek teljes körű ellátását az egészségügyi rendszerben. A 2018 szeptemberében megrendezésre került Cannabicum, nemzetközi orvosi kannabisz konferencia főszervezője. Az egyesület weboldalán több száz magyar nyelvű cikket tett elérhetővé, amik biztosítják a hiteles és naprakész tájékoztatást.

IDŐPONT: 2020. 06. 12. PÉNTEK 18.00 óra

HELYSZÍN: Szappanfű – Érd Esküdt u 4

Belépő jegy: 1.500 Ft

Kérjük, hogy részvételi szándékodat jelezd a facebookon vagy a szappanfu@gmail email címen.

Nagyon sok szeretettel várunk!

facebook: https://www.facebook.com/events/722292591915373/

§ THIS IS A SHARED CONTENT! We take no responsibility for the legality of the text and images of content from external sources appearing on our site. If you feel that the content violates any copyright, please contact us so that we can remedy the violation and remove the content. – EZ EGY MEGOSZTOTT TARTALOM! Az oldalunkon megjelenő külső forrásból származó tartalom szövegének, képeinek jogszerűségéért felelősséget nem vállalunk. Ha úgy érzed, hogy a tartalom szerzői jogokat sért kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy a jogsértést orvosolni tudjuk, és a tartalmat eltávolíthassuk.
§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom