körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

A Képviselőház támogatta a Cseh Kalózpárt képviselő, Tomáš Vymazal javaslatát, minek következtében jövő héten megvitatja a kannabisz személyes használatra történő termesztésének és tartásának szabályozását.

Átléptünk egy történelminek mondható mérföldkövet a kannabisz legalizálása felé, miután a jelenlévő 194 képviselő közül 141-en szavaztak amellett a javaslat mellett, hogy egyesítsék a kábítószer-törvény két módosításának megvitatását. Az első, ami a kormány által javasolt módosítás elsősorban az orvosi kannabisz exportjával foglalkozik (erről itt írtunk bővebben), a második, amit a Kalózpárt javasolt, a kannabisz birtoklását és személyes használatra való termesztését szabályozza. Mindkét kérdést a jövő héten sorra kerülő 49. ülésen kell megvitatni.

Az egyes pártok álláspontja

A Kalózpárt módosítása, amelyet a képviselők egy csoportja már 2018 novemberében nyújtott be a képviselőház felé, a kamara elektronikus rendszerében a parlament 331. számú irományaként lett eltárolva, további érdeklődés nélkül, ez év májusáig, amikor is Tomáš Vymazal (Kalózpárt) és Patrik Nacher (ANO) kezdeményezésének köszönhetően sikerült átjuttatni a tárgyalást az első olvasatig. A Legalizace.cz egyesület, amely közreműködött azon törvénymódosításon, amely lehetővé teszi a felnőttek számára, hogy otthonukban személyes használatra, büntetőjogi kockázat nélkül kis mennyiségű kannabiszt termeszthessenek, feldolgozhassanak és tarthassanak, üdvözli és támogatja a képviselők érdeklődését.

 

Kendertér - cz partok legalizalas

A Legalizace.cz már régóta támogatja a kannabisz személyes használatra történő termesztését, és minden számukra elérhető eszközzel törekednek a kannabisz és annak használói elleni értelmetlen háború befejezésére. “A kannabisz tiltása jelentősen sérti az alapvető emberi jogokat, és nem teljesítette az ígért célokat. A tiltó törvénykezés terheli az állami költségvetést, szükségtelenül foglalkoztatja a bűnüldöző szerveket, és hihetetlenül bonyolulttá teszi a betegek számára a gyógyszerhez való hozzáférést “- mondta Robert Veverka, az egyesület elnöke, hozzáfűzve: “A kannabisz valódi kockázata annak jogellenessége, aminek következtében olyan embereket üldöznek és büntetnek, akik a kannabisz tartásával vagy termesztésével senkinek sem ártottak vagy okoztak kárt.”

Konzultáció

Ez a mostani egy egyedülálló lehetőség arra, hogy a kannabisz-szabályozást egy lépéssel közelebb vigyük azokhoz a felnőttekhez, akiknek joguk van bármilyen növény termesztéséhez a saját kertjükben saját felhasználásra. A Legalizace.cz egyesület egyúttal a honlapjaikon felkérte mindazokat, akik számára nem közömbös a kannabisz sorsa, hogy forduljanak képviselőikhez, és kérjék meg őket, hogy támogassák a kábítószer-törvény módosítását a közelgő első olvasat során.

A konzultáció kiértékelése:

Több mint 7000 látogató adatait gyűjtötték össze majd dolgozták fel és jelenítették meg grafikonok segítségével.

A legtöbb szavazó 25-50 gramm kannabiszt szavazott meg mint nyilvánosan tartható mennyiség
A legtöbb szavazó 25-50 gramm kannabiszt szavazott meg mint nyilvánosan tartható mennyiség
Az otthon termeszthető növények száma legyen 5 legfeljebb 10
Az otthon termeszthető növények száma legyen 5 legfeljebb 10
A konzultáció szerint 1000–2000 gramm kannabiszt lehessen otthon tartani
A konzultáció szerint 1000–2000 gramm kannabiszt lehessen otthon tartani


borítókép: upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7d/Zasedac%C3%AD_s%C3%A1l_Poslaneck%C3%A9_sn%C4%9Bmovny.jpg

§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom