A kannabisz használata növeli a testedzés gyakoriságát
körülbelül 1 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A Preventive Medicine folyóiratban közzétett adatok szerint azok a felnőttek, akik a múltban kannabiszt fogyasztottak, ugyanolyan intenzíven vagy intenzívebb gyakorisággal edzenek mint a kannabiszt nem fogyasztók.

A Miami Egyetem és a Brookings Intézet kutatói több mint 12 000 alanyból álló országos reprezentatív kohorsz segítségével értékelték a kannabiszfogyasztás és a testmozgás gyakorisága közötti összefüggést. A kutatók pozitív kapcsolatot állapítottak meg azok között, akik arról számoltak be, hogy kannabiszt fogyasztottak az elmúlt 30 napban, és növelték a fizikai aktivitásukat.

“A kannabiszfogyasztók egyenlő mértékben, vagy nagyobb valószínűséggel eddzenek, mint a nem fogyasztók” – jelentették a szerzők. Azt is elismerték, hogy „ezek, a fiatalokról és középkorú felnőttekről szóló, adatok nem támasztják alá azt az általános feltevést, miszerint a kannabiszfogyasztók javarészt lusták lennének.”

A kannabisz használata és a fizikai aktivitás idősebb felnőtteknél

A szerzők arra a következtetésre jutottak: “Ahogy további államok is legalizálják a kannabisz gyógyászati ​​és rekreációs célú használatát, valószínű a testmozgásra gyakorolt ​​hatása, amely az egészség egyik fő társadalmi meghatározója, nem feltétlenül jelent elsődleges gondot.”

A kannabiszhasználatát és a testedzés gyakoriságát értékelő korábbi tanulmányok hasonló eredményekről számoltak be, ideértve az idősebb populációkat is. Megfigyelésből származó adatok hasonlóan összefüggést találtak a kannabiszhasználat gyakorisága és a csökkent BMI illetve az alacsonyabb elhízási arány között.

Amennyiben további érdekes információkra éhezel a legális kannabisz pozitív hatásaival kapcsolatosan, javasoljuk a következő oldal megtekintését: https://kenderter.eu/kannabisz-vagy-drog-szoljanak-a-tenyek/

Fotó: Földi D. Attila / Népszabadság


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok