Lefizetett orvosok, halott emberek ezrei! Vajon segíthet a kannabisz?
körülbelül 6 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

A Johnson & Johnson amerikai gyógyszer-óriásnak 230 millió dollárt kell fizetnie az opioidokkal kapcsolatos megtévesztő állítások rendezése érdekében, amelyek táplálták az opioid-függőségi válságot New York államban. Továbbá a vállalat elmondta, hogy nem csak New Yorkban, hanem az egész országban felhagy az opioid üzlettel.

Az opioid-függőség komoly, folyamatos problémát jelent olyan országokban, mint az Egyesült Államok, ahol 1999 és 2019 között csaknem félmillióan haltak meg túladagolástól – az Egyesült Államok Betegségkezelési és Megelőzési Központja szerint.

A Johnson & Johnson és az Egyesült Államok legnagyobb gyógyszerterjesztői – AmerisourceBergen, Cardinal Health és McKesson – összesen 26 milliárd dollár kifizetésére tettek javaslatot a több ezer opioidokkal kapcsolatos per lezárása érdekében.

Az alperesek között szerepel az AbbVie és a Teva Pharmaceutical Industries gyógyszergyártók, valamint számos másik forgalmazó.

Októberben a Purdue Pharma, az OxyContin fájdalomcsillapítók gyártója 8,3 milliárd dolláros egyezségre jutott, és beleegyezett abba, hogy bűnösnek vallja magát az amerikai opioid válságban betöltött szerepét illetően.

Na de hogyan zajlik ez a való életben

Milyen szerepük van ezeknek a vállalatoknak egy-egy ilyen krízis kapcsán?

Valószínű mindenki hallott már arról, hogy az egyes gyógyszergyártókkal az orvosaink szerződésben vannak annak érdekében, hogy az adott vállalat gyógyszerét ajánlják betegeiknek, és ne a konkurens cégét, és az orvosok nem kis juttatást kapnak az eladott gyógyszerek mennyiségétől függően. Sokszor a bezsebelt összeg hatványosan növekszik.

Természetesen ezt tovább lehet fokozni olyan nem etikus módszerekkel, hogy az orvos a magasabb dózisú gyógyszereket javasolja, főleg, ha olyan gyógyszerekről van szó, amik erősen függőséget okoznak, ezért alapjában véve is folyamatos dózis emelésre van szükség. Úgy vélted eddig, hogy ezek csak amolyan mendemondák? Pedig eddig nem egy nagy vállalat bukott meg ilyen kétes üzletek lebonyolítása miatt.

Ezt a kártyát játszotta ki nem is olyan régen az amerikai Arizona székhelyű Insys Therapeutics speciális gyógyszergyártó vállalat, aminek a legfőbb terméke a fentanil tartalmú Subsys volt.

Lefizetett orvosok, halott emberek ezrei! Vajon segíthet a kannabisz?
Ennyi a különbség heroin és fentanil halálos dózisa közöttFotó: © NHSP Forensic Lab_Bruce A. Taylor

A fentanil egy rendkívül gyors hatású és erőteljes szintetikus opioid, ami ötvenszer halálosabb, mint a heroin és 100-szor erősebb, mint a morfin. Halálos adagja 1600-2000 mikrogramm (1,6-2mg) közé teszik a szakemberek testalkattól függően. Természetesen Magyarországon is elérhető ez a remek hatóanyag méghozzá transzdermális tapasz formájában. Ez ahogy a webbeteg oldalán szerepel a következő töménységekben van jelenleg forgalomban:

Fentanyl Sandoz MAT 12,5 mikrogramm/óra transzdermális mátrix tapasz, ami 2,89 mg fentanilt tartalmaz tapaszonként.

Fentanyl Sandoz MAT 25 mikrogramm/óra transzdermális mátrix tapasz, ami 5,78 mg fentanilt tartalmaz tapaszonként.

Fentanyl Sandoz MAT 50 mikrogramm/óra transzdermális mátrix tapasz, ami 11,56 mg fentanilt tartalmaz tapaszonként.

Fentanyl Sandoz MAT 75 mikrogramm/óra transzdermális mátrix tapasz, ami 17,34 mg fentanilt tartalmaz tapaszonként.

Fentanyl Sandoz MAT 100 mikrogramm/óra transzdermális mátrix tapasz, ami 23,12 mg fentanilt tartalmaz tapaszonként.

Visszatérve az Insys vállalat fiaskójához

 

2012 és 2015 között a cég bizonyíthatóan azért fizetett az orvosoknak, hogy a Subsys szintetikus opioid tartalmú orvosságukat magas dózisban írják fel és adják azoknak a betegeknek, akiknek nem feltétlenül volt rá szükségük. Ezt úgy tették, hogy meghívták azokat az orvosokat, akik híresek voltak arról, hogy könnyelműbben írják fel az opioidokat, hogy vegyenek részt hamis előadásokon. A szövetségi ügyészek szerint az orvosoknak jól fizettek a “felszólalásukért”, ha sok Subsys receptet adtak ki, még akkor is, ha senki sem jelent meg az előadásokon. Az Insys képviselői szisztematikusan hazudtak a biztosító társaságoknak annak érdekében, hogy biztosítsák a havi 19 000 dollárba kerülő fájdalomcsillapítójuk fedezetét.

Babich, a cég vezérigazgatója, vallomása szerint az 1600 mikrogrammos adag felírása 1830 dolláros bónuszt jelentett – jelentette a Bloomberg. Ez az a mennyiség, ami már egyben bevéve halálos kimenetelű lehet.

Egyik munkatársuk nyilatkozata alapján, annak ellenére, hogy a gyógyszert kizárólag súlyos rákos betegeknek írhatták volna fel, “a közvetlen rákkal kapcsolatos fájdalmakkal küzdő betegek mennyisége nulla-egy százalék volt”.

Kannabisz előnyök és hátrányok

Alább a cég dolgozóinak részvételével készült videó, amiben a gyógyszert és a vállalat filozófiáját istenítik. Itt Burlakoff (értékesítési alelnök) van beöltözve az 1600 mikrogrammos Subsys gyógyszernek.

A “Great By Choice” címet viselő videó az értékesítési képviselők képzését volt hivatott szolgálni, és a vállalat 2015-ös országos értékesítési értekezletén volt látható – derült ki a bostoni szövetségi bíróságon februárban.

Egyesek szerint ez volt talán az egyik legkomolyabb bizonyíték a tárgyalás során. A szám nagyjából arról szól, mennyire büszkék arra, hogy az embereket egyre függőbbé tették a gyógyszerüktől.

És most biztos azt kérded magadtól jogosan, hogy vajon hogyan büntetnek meg olyanokat akik több ezer ember haláláért felelnek? Kapoor a vállalat alapítója  5½ évet kapott. Négy társvádlottja egy év és egy nap, valamint 33 hónap közötti büntetést kaptak. A kormánnyal együttműködő Burlakoff (értékesítési alelnök) 26 és Babich (vezérigazgató) 30 hónapot kaptak. Itthon, ha nem vigyázol a mennyiségekkel, akkor a kenderért ennek a sokszorosát kapod!

Mi köze az egésznek a kenderhez?

Hogyan kapcsolódik a kender egy ilyen storyhoz?

A kendert jelenleg azokban az államokban, ahol már legális, ha más nem, akkor a gyógyászati felhasználás, az opioid krízis problémáinak mérséklésére, illetve helyreállítására használják nem kis eredménnyel. Nem egy tanulmány, kutatás született már, ami alátámasztani látszik, hogy a kender remekül alkalmas, mind az opioidok okozta elvonási tünetek enyhítésére, mind az opioidok adagjának csökkentésére, opioidok hatásának fokozására, vagy akár teljes kiváltására.

Ez az a gyógynövény, amit annak ellenére, hogy Amerikában sorra bizonyít, itthon foggal körömmel tiltanak, míg azok a szerek, amitől máshol több ezren haltak már meg itthon kaphatók a patikában. Vajon hány évre datálható a törvényhozóink lemaradása? Vajon mik azok a fontosabb dolgok a magyar állampolgárok részére, amik olyan sokkal fontosabbak, mint a kender? Mert a kender itthon ördögtől való. Abban az országban, ahol tarol a rák, a vércukorszint rendellenességek miatti betegségek sora, amikre már szintén bizonyítottan alkalmas a kender.

Alkalmas gyulladás csökkentésre, alkalmas rohamok csökkentésére, alkalmas fájdalmak csökkentésére, alkalmas az immunrendszerünk szabályozására és még hosszan lehetne sorolni mi mindenre alkalmas, de itthon ezek csak az elfogultak fantazmagóriái, mondják ezt a téren teljes mértékben tudatlanok.

Lefizetett orvosok, halott emberek ezrei! Vajon segíthet a kannabisz?
Ilyen dokumentumra van szükséged ma az orvostól egy olyan veszélyes szer kiváltására, mint a fentanyl – es PONT ilyen dokumentummal lenne megoldható akár a gyógyhatású kannabisz kiváltása is. Vagy még erre sem, hisz tudjuk, hogy a kender sehol nincs olyan veszélyes mint a cikkben emlegetett opioidok.

Üdvözöllek a fedélzeten, üdvözöllek az őrület birodalmában, ahol a dolgok sajnos a feje tetején állnak és ahol a mérgek a menők, nem az egészség. Ahol a betegeket börtönbe dugják, ahol a tömegeket elpusztító pénzes vállalatok fejeseit mindössze megdorgálják és ahol a bio élelmiszer jobban ellenőrzött, mint a gyorséttermekben kapható szemét. Mondanánk, hogy üdv a majmok bolygóján, de nem szeretnénk a majmokat a mi szintünkre alacsonyítani.

Amennyiben érdekel, hogy a kannabisz milyen összefüggésben áll az opioidokkal és azok használatával, akkor javasoljuk ezt az oldalt böngészni: https://kenderter.eu/kannabisz-vagy-drog-szoljanak-a-tenyek/


§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom