A kannabisz turizmus értéke elérte a 17 milliárd dollárt a legfrissebb jelentések szerint
körülbelül 4 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A legfrissebb jelentések szerint a kannabisz-turisztikai ágazat értéke 17 milliárd dollár, és a post-COVID időszak alatt tovább gyorsulhat növekedése. A Forbes-ban megjelent jelentés szerint a millenniumiak 50%-a gondolja úgy, hogy a felnőttek kannabiszhoz való legális hozzáférése fontos tényező az utazási célpontok megtervezésekor, és hogy a millenniumiak 43%-a kifejezetten a legalizálás miatt választ úti célt.

Az Emerald Farm Tours társalapítója, Victor Pinho szerint a kannabiszturizmusban rengeteg lehetőség rejlik. „Turisták és vásárolnak – azért vannak itt, hogy pénzt költsenek a kannabisz mekkájában” – mondta a Forbes-nak az észak-kaliforniai üzlete kapcsán. Azt is elmondta, hogy a túrák résztvevői néha 300-400 dollárt költenek, amikor ellátogatnak a boltjukba, ami sokkal több, mint amit egy átlagos felnőtt fogyasztó költ.

2016-ban az MMGY Travel Intelligence vállalat arról számolt be, hogy „minimális volt a nettó hatása a fogyasztók döntésére annak, hogy olyan államokba utazzanak, ahol legalizált a kannabiszhasználat”. Egy 2020-ban végzett MMGY-tanulmány azonban azt állította, hogy az amerikai utazók 18%-a érdeklődik a kannabisz nyújtotta élmények iránt utazásai során. Amikor a felmérés adatait úgy szűkítették, hogy csak a 21 éven felülieket és az 50 000 dolláros éves jövedelemmel rendelkezőket tartalmazza, 62%-ra nőtt azok aránya, akik vakáció közben érdeklődnek a kannabisz-élmények iránt.

A Forbes becslése szerint a 2021-ben realizált 25 milliárd dollárnyi kannabisz-bevételből 4,5 milliárd dollár a kannabiszturizmusból és az ehhez kapcsolódó vásárlásokból, mint például szállodákból, élelmiszerek vásárlásából, helyi látnivalókból és hasonlókból származott.

A közel 20 állammal, amelyek legalizálták a felnőttkori használatot, a kannabiszhoz kapcsolódó turizmus lehetőségei is kiszélesedtek. Az olyan államok, mint Colorado, amely 2014-ben az első állam volt, amely legalizálta a rekreációs fogyasztást, erős hírnevet szerzett a felnőttkori fogyasztás terén, amely nem igényel további marketinget. A Colorado Turisztikai Hivatal mindössze apró tanáccsal rendelkezik a biztonsággal és a fogyasztással kapcsolatosan, viszont nem rendelkezik konkrét adatokkal a kannabisz-turizmussal kapcsolatban. „A kannabisz nem tartozik a főbb hajtóerők közé az államunkba irányuló turizmus szempontjából, összehasonlítva az olyan kategóriákkal, mint a szabadtéri kikapcsolódás” – nyilatkozta az iroda a Forbes-nak.

Jack Herer: A valaha létező legnagyobb kannabisz aktivista, és a nevét viselő törzs története

Más államokban kezd kialakulni a kannabiszturisták új imázsa. A Cannabis Travel Association International jelentése szerint a fogyasztók nemek szerinti megoszlása ​​meglehetősen kiegyensúlyozott a magukat férfinak vagy nőnek vallók között, a turisták 63%-a millenniumi vagy fiatalabb, 59%-uk főiskolai végzettséggel rendelkezik, és 82%-uk dolgozik és évi 87 000 dolláros jövedelemmel rendelkezik.

Brian Applegarth, a Cannabis Travel Association International alapítója úgy véli, hogy az idősödő millenniumiak száma hozzájárul a kannabiszturizmus iránti érdeklődés növekedéséhez. „2025-re az Egyesült Államokba utazók 50%-a millenniumi lesz” – mondta Applegarth. “És kapcsolatuk a kannabiszfogyasztással rendkívül normalizált a ma uralkodó megbélyegzéshez képest.”

Összességében sok állam kezdi támogatni és hirdetni kannabisszal kapcsolatos ajánlatait, hogy pótolja azokat az összegeket, amelyek a világjárvány csúcspontja következtében csökkent utazás miatt elvesztek. A Visit Modesto vezérigazgatója, Todd Aaronson ugyanolyannak látja a kannabisz utazókat, mint bármely más turistát. 2021-ben Aaronson az Applegarth-tal együttműködve létrehozta a MoTown CannaPass-t, amely segít a látogatóknak felfedezni a helyi kannabisz ételeket, szórakozást és gyógyszertárakat. „Szerettük volna annak lehetőségét, hogy elmondhassuk: „Hé, ha a kannabisz az ami téged érdekel, és ide jöttél, ismerünk kiskereskedelmi egységeket amik legálisak.” És vannak olyan élményeink, amelyeket ugyanolyan módon élvezhetsz, mintha elmennél egy sörözőbe vagy borozó – mondta Aaronson. „Ezek mind egyformán szabályozottak. Mindegyikhez külön maghajtóval kell rendelkezned. Minden látogatót szeretettel várunk. Hagyd itt a pénzed.” Azt is megosztotta, hogy a CannaPass életbe lépését követően jelentős, 11%-os növekedés volt tapasztalható a helyi kannabisz patikák forgalmában.

Amíg az olyan helyek, mint Amszterdam, igyekeznek visszaszorítani a kannabiszturizmust, és ezáltal Hollandia is kezd alul maradni a kannabisz ipar területén, addig Észak-Amerika a legális turisztikai célpontok egyik legjelentősebb célpontjává válik. Az olyan látványosságok, mint a kannabiszhoz kapcsolódó történelmi túrák, különféle Airbnb vagy Bed and Breakfast helyszínek, lenyűgöző múzeumok és számtalan kannabisz patika, mind felfedezésre várnak, rengeteg a lehetőség amire számíthatunk. Ned Lamont, Connecticut kormányzója még nemrégiben állama színes kínálatát hirdette, ami egy country dal is tartalmazott, amely az online szerencsejátéktól a kannabiszfogyasztásig mindenről énekel.


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok