izrael-kannabisz
körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Két izraeli startup vállalkozás nemrégiben partnerségi megállapodást írt alá, amely szerint együtt fognak működni a kannabisz genetikailag módosított változatának elkészítésében, amelyet sokkal könnyebben lehet majd termeszteni, mint a jelenlegi növényeket.

A Cann10 orvosi kannabisz cég a know-how-ját és a kannabisz technnológiát adja a projekthez, míg az Epigenetics biotechnológiai cég a növények felturbózásának a szakértője.

A Jerusalem Post szerint az Epigenetics kifejlesztett egy „korszerű harmadik generációs nemesítési technológiát, amely a növényi DNS rejtett részeinek feltárását célozza és lehetővé teszi a kiválasztott gének megnyilvánulását.”

A társaság eddig a paradicsommal és a kukoricával kísérletezett, és sikerült 100-szorosával növelni a növények fotoszintetizáló képességét, ami azt jelenti, hogy jelentősen nagyobb a hozamuk, anélkül hogy a termesztési környezetet megváltoztatnák.

Képzeld el, ha ezt a technológiát a kannabisznál alkalmazzák.

Az Epigenetics nem juttat idegen géneket a növényekbe, de meg tudja célozni a „növény DNS-ének rejtett részeit”, és erősíteni tudja ezeket a géneket a növényben.

A Cann10 és az Epigenetics közösen több tízezer dollárt fektet be, hogy az új technológia felhasználásával a kannabisz növény kutatását elősegítésék, azzal a céllal, hogy javítsák a növény kívánatos tulajdonságait, és növeljék a növekedés hatékonyságát és minőségét.

„Az Epigenetics-szel való együttműködés a következő kivételes találmány állandó keresésének eredménye a kannabiszipar területén. Úgy gondoljuk, hogy az úttörő találmány megváltoztatja a kannabiszipar globális játékszabályait ”- nyilatkozta Ori Alperovitz, a Cann10 vezérigazgatója.

„Az új együttműködés jelentős mérföldkő a vállalat azon stratégiájának megvalósításában, hogy kiterjessze tevékenységeit Izraelben és külföldön, és hogy növelje termelékenységét innovatív termesztési technológiák felhasználásával, valamint a kannabisz kutatás és fejlesztés előmozdításával. A kutatás előrehaladtával a közös vállalat arra törekszik, hogy franchise-t biztosítson a technológiájuk használatához Izraelben és külföldön”- tette hozzá.

Az elkövetkező hetekben a Cann10 és az Epigenetics az új technológiát alkalmazva elindítja a kutatás első fordulóját, és reméli, hogy körülbelül hat hónapon belül mutatja fel az első eredményeket.


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok