A kendercellulóz alapú sminkek vetekedhetnek a hagyományos kozmetikumokkal
körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

A kínai Szecsuan Egyetem csapata kender szárból hozott létre cellulóz alapú folyékony kozmetikai alapozót, amelynek a kutatók szerint számos előnye lehet a hagyományos alternatíváihoz képest.

A kender cellulózból készült nanokristály alapú anyag helyettesíti a szépségápolási termékekben gyakran előforduló összetevőket, mint például az ásványi olajat és titán-oxidot. Az új kender alapú alapozó segít csökkenteni a bőrgát károsodását, mivel annak eltávolítása nem igényel durva tisztítószereket mint a hagyományos alapozók; az ilyen tisztítószerek olyan bőrproblémákhoz vezethetnek, mint az érzékenység és a rosacea.

„Fontos szerep” láthatáron

“Feltétlenül találnunk kell olyan új alternatív anyagot, ami által elkerülhető lenne a bőrgát túlzott tisztítás okozta károsodása” – állította a kutatócsoport az összetevővel kapcsolatos tanulmányában. “A természetes emulgeáló és stabilizáló tulajdonságainak köszönhetően a kender cellulóz az élelmiszer-előállítás és a csomagolóipar mellett fontos szerepet játszik majd a kozmetikumok terén is.”

Míg a kendermagolajat és a kendervirág kivonatait széles körben használják a kozmetikában és az egészségügyi termékekben, illetve az egyéb növényekből származó természetes mikrofibrillált cellulóz egyre gyakrabban fordul elő a sminkben, addig a Szecsuan Egyetem kezdeményezése lehet a kenderből származó cellulóz első lehetséges alkalmazása az egészségügyi- és szépségszektorban. A fejlesztésről a héten először a Cosmetics Design-Asia számolt be.

CBD öregedést lassító hatása a kozmetikumokban

Főbb előnyök

A hagyományos alapozókhoz hasonló tapadást biztosítva a kender formula stabil ragyogást és egységes színeket volt képes fenntartani kilenc órán keresztül – közölték a kutatók. Az elemzés azt is kimutatta, hogy a kender alapozó ugyanolyan eredményesen fedte el az arc pigmentációit és pattanásait mint a hagyományos alapozók.

A tudósok elmondása szerint az embereken végzett vizsgálatok dermaszkópos megfigyelése azt mutatta, hogy a kender alapú alapozó kevesebb maradványt hagyott maga után a hagyományos alapozókhoz képest, ha egyszerűen pamutkoronggal lett eltávolítva. Továbbá azt is megfigyelték, hogy a kender alapozó a bőr felszínén marad, miközben a hagyományos alapozó behatol a dermisbe azaz a második bőrrétegbe, annak károsodását kockáztatva.

Végül, a cellulóz abszorpciós hatásának köszönhetően a kenderalapú alapozó megtisztítása a bőr felszínét azáltal, hogy eltávolítja a túlzott zsírosodást és a levegőből származó szennyeződéseket a bőr felszínéről, hasonlóan ahhoz, ahogyan a cellulóz a bélben történő emésztés és anyagcsere során hat, állítják a kutatók.


§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom