A garantált kikapcsolódás, az első francia kenderes bor
körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

A dupla pihentető hatás mérsékelt fogyasztás mellett garantált – állítja a 20minutes lap szerint, az első francia kenderes bor készítője. “Ízesített boralapú italának” első 500 palackja már elérhető a piacon a crowdfunding kampány keretén belül, Burdi W. néven.

Bár jogilag nem lehet borról beszélni, az ital ugyanúgy jött létre, mint a “klasszikus borok” a Médoc borvidéken termesztett Petit verdot szőlő fajtából – hangsúlyozza az egész projekt mögött álló Raphaël de Pablo. Viszont a nedű kannabidiolt azaz CBD-t is tartalmaz, amely anyag a kannabiszban található. Ezt de Pablo egy közeli biofarmról szerzi be. A THC-vel ellentétben a kannabidiol nem tudatmódosító, viszont lazító hatású.

Állítólag három hónapig tartott de Pablonak a megfelelő bor és kender arányának beállítása. Egy palack végül 250 milligramm kannabidiolt tartalmaz. Az adagolás azon a feltételezésen alapul, hogy három-négy ember osztozik egy üvegen. A gyártó garantálja, hogy a bor és a kender kombinációja érdekes és meglepő ízt eredményez: “Gyümölcsös tónusai a fekete ribizlire emlékeztetnek, és miután megkóstolod valóban érezni fogod a relaxáló hatását.”

Egy középkori pápának felszolgált kannabisz leves esete dönthet a CBD újélelmiszerként való besorolása felől

Az ital zöld utat kapott Alain Raynaud és Michel Rolland borszakértők által is. “Ez igazából nem bor, ami fel is van tüntetve rajta. De tetszik, hogy emlékeztet azokra a borokra, amelyeket 40 éve ismerek és élvezek”- mondta Rolland.

Bár Franciaországban ez az első ilyen ital, a kenderbor már megtalálható Kaliforniában vagy Spanyolországban. Saját elmondása alapján de Pablót is a kaliforniai bor ihlette. Egy palackot nemegész 35 euróért (kb. 12.600 Forint) árul. Ezenfelül a mai Franciaország területén készült régészeti leletek arra utalhatnak, hogy hasonló italt már a gallok is élveztek – emlékeztetett a 20minutes oldal. Ugyanis egy boros tartályban, amit egy Kr.e. 2. századból származó sírban találtak, kannabisz nyomaira bukkantak.

§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
FIGYELEM! EZ A CIKK MÁR TÖBB MINT EGY ÉVES. A CIKKBEN SZEREPLŐ INFORMÁCIÓK EKKOR MÉG NAPRAKÉSZEK VOLTAK, DE MÁRA LEHET ELAVULTAK.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom