Az orálisan alkalmazott kannabisz termékek hosszú távon biztonságosak és hatékonyak
körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Csatlakozz mozgalmunkhoz, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Csatlakozom

A PLOS One folyóiratban megjelent longitudinális adatok szerint a növényi eredetű kannabisztermékek orális fogyasztására feljogosított betegek tünetei tartós javulást mutatnak.

A kutatók az orális kannabisztermékek hosszú távú biztonságosságát és hatékonyságát értékelték egy közel 4000 ausztrál betegből álló csoport segítségével, akik engedéllyel rendelkeznek a használatára. A vizsgálatban résztvevők tapasztalatlanok voltak a kannabisszal kapcsolatosan, mielőtt bevonták őket a kísérletbe. A vizsgálat alanyainak többsége (64 százaléka) krónikus fájdalomtól szenvedett. A vizsgálat valamennyi résztvevője két éven át fogyasztott kannabisztermékeket orálisan.

A kutatók a következőkről számoltak be: „Ez a legnagyobb és leghosszabb ideig tartó folyamatos regisztrációs kohorsz-nyilvántartás segítségével végzett valós elemzés a GMP [Helyes Gyártási Gyakorlat]-szerű orális orvosi kannabisz (MC) hatékonyságát és biztonságosságát illetően. 3961 heterogén, kannabisz terén tapasztalatlan, különböző életkorú, klinikai és komplex tünetekkel rendelkező, egyidejűleg gyógyszeres, és orálisan alkalmazott MC kezelésben is részesülő betegek csoportja esetén gyors és szignifikáns javulás volt tapasztalható az összes mért beteg és klinikai jelentett validált eredmény tekintetében. … Az orális MC-t [a résztvevők] jól tolerálták. … Ez a biztonságosság különösen szembetűnő a felírt hosszú távon alkalmazott opioidok biztonságosságával és tolerálhatóságával szemben.”

A 7 legolvasottabb kannabisz tematikájú cikk 2022-ben

A kutatók ezt követően erre a következtetésre jutottak: „Ez a nagy ausztrál longitudinális kohorsz-nyilvántartás, amely a kannabisz terén tapasztalatlan, összetett krónikus betegségben szenvedő betegekből áll, akiket több mint 24 egymást követő hónapon át kezeltek orálisan alkalmazott MC termékekkel, bizonyítja az orális generikus orvosi kannabisz biztonságosságát, és igazolja az orálisan alkalmazott MC betegek és klinikusok által jelentett fájdalomra, alvásra és a jólétre gyakorolt pozitív hatásait.”

Becslések szerint 100 000 ausztrál lakosnak írtak fel valamilyen kannabiszterméket a 2016-os törvényi változást követően, amely lehetővé teszi a betegek számára az orvosi kannabisztermékekhez való hozzáférést.


§ Az oldal tartalma kizárólag tájékoztató jellegű és senkit sem szeretne törvénybe ütköző cselekedetek véghezvitelére buzdítani, sem addiktív életformára sarkallni. Kérjük minden helyzetben vedd figyelembe a lakhelyed szerinti törvénykezést és ennek megfelelően a legjobb belátásod alapján cselekedj.
Vannak országok, ahol a kannabiszt már elfogadják, de nálunk sajnos még mindig nem. Ha tetszik a munkánk, csatlakozz mozgalmunkhoz, vagy támogass fő szponzorunk webshopjában történő vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről bővebben itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT, DE NÉLKÜLED NEM TUDUNK LÉTEZNI!
TámogatomCsatlakozom