Meredeken csökkent a tinik kannabisz fogyasztása azokban az államokban, ahol legalizálták a rekreációs szintű használatot
körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

A fiatalság és a kannabisz negatív összefüggése körüli félelmek alaptalannak bizonyulnak.

Egy újabb tanulmány mutat rá, hogy alaptalanok a tinédzserekkel kapcsolatos félelmek, miszerint a legalizálás következtében emelkedik a kannabisz fogyasztásuk. A Colorado állam új felmérése szerint a tinédzserek kannabiszfogyasztása 35 százalékkal csökkent 2019-ről 2021-re.

Az információ a Colorado Közegészségügyi és Környezetvédelmi Minisztériuma által minden második évben végzett Egészséges Coloradói Gyerekek Felmérésből származik. A felmérés számos, a tinédzsereket érintő problémát nyomon követ, beleértve a kábítószer- és alkoholfogyasztást, a zaklatást, a mentális egészséget, a szexuális tevékenységet, valamint a rasszizmus és az erőszak megélését.

A legutóbbi felmérésben 340 iskola 107 000 diákját kérdezték meg a kannabisz használatáról. Azt találták, hogy 13,3 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy az elmúlt 30 napban legalább egyszer használt kannabiszt, ami visszaesést mutat a 2019-es 20,6 százalékhoz és a 2015-ös 21,2 százalékhoz képest.

A felmérés arról is beszámolt, hogy a középiskolás diákok 26,1 százaléka nyilatkozott úgy, hogy legalább egyszer már próbálta a kannabiszt, ami szintén visszaesés a 2019-es 35,8 százalékhoz képest.

A tinédzser, aki azért harcol, hogy törvényessé tegye az orvosi kannabiszt a gyerekek számára

A tinik azt mondják, hogy a kannabiszt nehezebb beszerezni

Tekintettel arra, hogy Coloradoban az orvosi és a rekreációs kannabisz is legális, érdekes megjegyezni, hogy kevesebb tinédzser mondta, hogy az államukban könnyű lenne a kannabiszhoz való hozzáférés. 2019-ben több mint fele (51,4 százalék) mondta azt, hogy könnyű volt hozzáférni a kannabiszhoz. Ez a szám 2021-ben 40,3 százalékra csökkent.

A felmérés egy harmadik területen is csökkenést mutatott, nevezetesen a betépett vezetés területén. 2019-ben a tizenévesek 11,2 százaléka ismerte el, hogy kannabisz hatása alatt vezetett. 2021-ben ez a szám 5,5 százalékra csökkent.

Az egyetlen terület, amely viszonylag változatlan maradt, de csökkent, a dabbing, egy inhalációs módszer, amely a túlhevített, koncentrált kannabisz füstjének belélegzését takarja. A felmérésből kiderült, hogy a diákok 49,2 százaléka mondta azt, hogy az elmúlt 30 napban a kender fogyasztásának egyik módja a dabbing volt, ami némileg elmarad a 2019-es 52 százalékos aránytól.

A coloradói felmérés továbbá a középiskolások körében is visszaesést mutatott, a diákok 3 százaléka nyilatkozta ugyanis, hogy az elmúlt 30 napban próbálta ki a kannabiszt, szemben a 2019-es 5,2 százalékkal.

KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok