Ingyen kannabiszt kapnak a franciák
körülbelül 2 perces olvasmány
Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Támogass minket, ha szeretnéd, hogy a hazai kannabisz helyzet minél hamarabb megváltozzon.

Az albertai Edmonton (Kanada) székhelyű cég Aurora leszállította az első orvosi kannabiszt Franciaország részére, az ország kísérleti programjában történő felhasználás céljával, jelentette be a társaság szerdán.

A program állítólag az elkövetkezendő hetekben kezdi ingyen osztani az orvosi kannabiszt a jóváhagyott betegek részére.

Aurora az ausztráliai, kanadai, izraeli és az Egyesült Királyság béli vállalatok egyike, akik úgy döntöttek, hogy a francia gyógyszerforgalmazókkal együttműködve, akár 3000 beteg számára biztosítanak kannabisz alapú termékeket.

Az orvosi kannabiszt a résztvevő vállalatok önköltségen szállítják, és sem a kormánynak, sem a betegeknek nem kell fizetniük érte.

“A francia kísérleti program részeként elsőként felírt szárított orvosi kannabisz receptek egy komoly lépést jelentenek a betegek kannabiszhoz történő hozzáférés biztosítása felé, és ez a folyamat támogatja az orvosi kannabisz destigmatizálását Franciaország területén” – mondta Miguel Martin, az Aurora vezérigazgatója.

A cég dán leányvállalata, az Aurora Nordic állítja elő a szárított virágzatot. Franciaország részére az Aurora Berlinben található európai elosztóközpontján keresztül történik a szállítás.

Franciaország nyilvános konzultációt indít a kannabisz legalizálását illetően

A szárított virágzatot a kanadai Canopy Growth leányvállalata, a Storz & Bickel vállalat párologtatói segítségével fogják a betegek fogyasztani.

Franciaország azon maréknyi európai nemzet közé tartozik, akik ideiglenes kísérleti programok indításával kísérleteznek az orvosi kannabisz forgalmazása terén.

Bár néhány kannabiszgyártó gyakran az esetleges jövőbeli váratlan fejleményeket hangoztatja az ilyen európai piacokkal kapcsolatosan, nem minden kísérleti program zajlott zökkenőmentesen.

Dánia programjának korai szakaszában intenzíven sokasodtak a betegeket, ami viszont a végére már mindössze 500 főre esett vissza – ez körülbelül a hatoda a program csúcsához képest.

Szakértők arra figyelmeztettek, hogy valószínűleg sok évnek kell eltelnie ahhoz, hogy az európai szabályozott orvosi kannabisz ipar, ami már most is túl versenyképes, érdemi bevételi lehetőségekkel kecsegtessen.

Például Németország tavaly mindössze 9.231 kilogramm kannabisz-virágzatot importált a gyógyszertárakon keresztül történő elosztáshoz, ami kevesebb, mint a kanadai veteránoknak ugyanabban az évben visszatérített 14.463 kilogrammnyi kannabisz.

Franciaország egyéb beszállítói közül néhány:

  • ausztráliai székhelyű Little Green Pharma.
  • kanadai székhelyű Tilray.
  • izraeli székhelyű Panaxia.

Aurora részvényei ACB néven futnak a Torontói Értéktőzsdén és a Nasdaq-on.


KENDERTÉR FACEBOOK

Vannak országok, ahol a kannabisz már nem probléma, de nálunk sajnos az. Ha tetszett a cikk, támogass minket adománnyal vagy vásárlásoddal, hogy cserébe mi még nagyobb bevetéssel végezhessük munkánkat!
Tudtad? Ha nálunk vásárolsz azzal más nonprofit szervezeteket is támogatsz. Erről itt olvashatsz.
MI ÉRTED VAGYUNK ITT!
Vásárolok